NieuwsVeerhuys E1

Veerhuys O11.1 – Scagha O11.2 zeer spannend (6-6)

By oktober 7, 2023 No Comments

6-10.2023.

In sporthal de Vredehof  was de tribune deze avond goed gevuld, er waren namelijk vier thuiswedstrijden. Helaas was op geen enkele wedstrijd door de KNVB een arbiter aangesteld. Veerhuys E1 beet het spits af tegen het jonge team van Scagha dat gecoacht werd door voormalig Veerhuys 1 speler Ferdi Kaleveld.  Bij Veerhuys 011.1 zat nog een veteraan namelijk de nestor van Veerhuys die deze avond Leon verving die verhinderd was. Beide teams speelden  zeer aanvallend en het werd dus een prachtige wedstrijd om te zien.

Veerhuys was compleet en zette vanaf het begin press op de bezoekers. Toen bij de opbouw van achter uit Didier iets te lang werk had profiteerde Scagha, maar het duurde niet lang of Milo bracht de teams op gelijke hoogte. Veerhuys kreeg meer kansen dan Scagha, hun keeper Dez Hermes was echter in bloedvorm en stopte elk schot. Deze keeper die ook nog eens een meer dan zeer goede speler is zal wel spoedig in de belangstelling staan van bijvoorbeeld een BVO zoals AZ waar ook al onlangs een paar talenten van Veerhuys zijn gaan spelen waardoor het team kort gelden nog  op een aantal plekken moest worden aangepast.

Scagha onder leiding van de fel coachende Kaleveld liep met goed voetbal uit naar een 1-3 voorsprong. Het was  de prima spelende Milo, die zeer direct voor de goal gaat, waardoor hij voor de rust voor de 2-3 zorgde middels een hard schot. Bij Veerhuys speelde Xavi van achteruit ook prima, ondanks dat hij een beetje grieperig bleek wilde hij toch spelen. En dat deed hij foutloos. Na de pauze bracht de hardwerkende Joep de teams weer in evenwicht. Milo schoot op doel, zijn schot werd weggewerkt door de keeper en kaatste precies voor de voeten van Joep bij de tweede paal en die wist daar wel raad mee. 3-3 dus.

Bij Veerhuys was wel de terug schakeling van de zijkant spelers soms lastig omdat de spelers van Scagha goed bewogen en van positie veranderden door te spelen in een ruit. Zij kwamen weer op voorsprong maar dat duurde niet lang want Noah zorgde voor de gelijkmaker. Goal nummer vijf voor Veerhuys was een beauty. Milo schoot vanaf de zijkant hard en hoog binnen en deze bal was zelfs voor een hele goede keeper onhoudbaar (5-4). Toch kwam Scagha weer op gelijke hoogte en weer werd bij Veerhuys vanuit de omschakeling te laat in gegrepen. Het werd nu zeer spannend. Helaas werd ditmaal uit een counter vanaf de andere kant te laat gereageerd en daardoor kon de goed keepende Daniel tegengoal nummer zes niet voorkomen. Niet veel later scoorde Joep de gelijkmaker (6-6) die met veel gejuich werd ontvangen.

De laatste twee minuten gaven beide teams geen kansen meer weg en kon iedereen tevreden zijn met het resultaat. Men had had genoten van twee teams die voor elke centimeter gingen en die ook nog eens fraaie goals scoorden. Vanmiddag traint het team van Veerhuys weer in de Kogge. Tot dan boys!