NieuwsVeerhuys 1

Uitgestelde thuis wedstrijd Veerhuys werd uit wedstrijd bij LEBO

By december 15, 2022 No Comments

13-12-2022.

Heeft u ook zo genoten van Louis en Oranje op het WK?

Tenminste als  u van mooi voetbal houdt? Helaas viel er weinig te genieten maar  jawel Louis had, na veel oreren en hier en daar een kusje, nog  altijd de geoefende pingels achter de hand.

George Orwell schreef in zijn bestseller Animal Farm al: ” All animals are equal, but some animals are more equal than others”. Voor de duidelijkheid  gaat het hier over boerderij dieren die de macht over nemen en waarbij de echte macht al snel in handen valt van de narcistische en op macht beluste varkens. De overige boerderij dieren zijn uiteraard de “Sjaak” en hebben het nog slechter dan voorheen. Het citaat hierboven is dus van de varkens, en die staan weer voor een maatschappij. Kunt u het nog volgen? Maar we are coming an ant!

Bij Oranje hadden sommige spelers ook een streepje voor terwijl de vorm ver te zoeken was. Ook zij geloofden in het verhaal van de Messi(as), want er viel geen kritische noot. Ja, Bergwijn maakte wat onnavolgbare keelgeluiden op de persconferentie, en wat te denken van Depay de verlosser, die ging voorop in het gebed. En er waren ditmaal  heel veel familiedagenfilmpjes, over wipjes gesproken, wij wippen nu  even naar de laatste zaal wedstrijd. Wipt u mee? want niet elke club heeft tenslotte een Admiraal die wordt bezongen in het hoogste lied.

Voor de wedstrijd tegen Argentinië-Nederland  konden opeens de eredivisie zaalclubs volgens de KNVB de wedstrijd van vrijdag omzetten naar een andere dag. Alle teams in de eredivisie speelden gewoon in het weekend behalve HV/Veerhuys tegen Lebo. Eigenhandig ingrijpen van de coach zorgde er dus voor dat de wedstrijd werd verplaatst naar de woensdag  zodat  iedereen de wedstrijd tegen Argentinië kon bekijken. Tsja, lief maar naïef. Blijkbaar had niemand erover nagedacht dat Marokko ook nog kon winnen! Bij winst zou Marokko op woensdag spelen.

Dit laatste gebeurde waardoor snel besloten werd dat ook deze Veerhuys  thuiswedstrijd eruit moest en dat verzoek van Lebo was meer dan logisch. Maar ja het was al zondag dus wat te doen? Het bedachte alternatief? Een thuiswedstrijd voor HV/Veerhuys op maandag in Amsterdam tegen LEBO in de Calvijn hal. Je moet het maar bedenken via korte lijntjes en meestal is de competitie leider niet zo snel. We lazen het zondag avond in de KNVB app. Deze  wedstrijd was natuurlijk cruciaal er moest door Veerhuys gewonnen worden om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Dit was plan B. zou Louis vast gezegd hebben. Helaas het team uit Hoorn  verloor met 6-1. Er rest nog aanstaande vrijdag een uitwedstrijd voor de mannen tegen Hovocubo, edoch de teerling lijkt geworpen. George O.  zou zeggen :”all teams are equal, but some ……..

Hieronder volgt  het verslag uit het NHD – Vincent Schot

WK Halve finale van Marokko in Qatar vraagt veel van de flexibiliteit van zaalvoetballers

Foto: ORANGE PICTURES/MARTIN CLOOSE

Spelen tijdens Nederland-Argentinië? Liever niet. En dus werd Veerhuys-Lebo verschoven. Door de nieuwe datum ging ook een streep. Voor de Leeuwen van de Atlas werd zelfs het thuisvoordeel opgegeven.

 Het was een vreemde avond voor een duel in de eredivisie zaalvoetbal, maar in sporthal Calvijn in Amsterdam stonden maandag Veerhuys en ASV Lebo tegenover elkaar. Met de datum van dit duel werd in korte tijd twee keer geschoven. Eerst voor Oranje en daarna voor Marokko.

De voorlaatste ronde van het reguliere seizoen stond voor afgelopen vrijdag op de speelkalender. Clubs stonden niet te popelen om te spelen toen deze samen bleek te vallen met de kwartfinale Nederland-Argentinië op het WK. Ruimte om duels opnieuw in te plannen, zo liet de KNVB weten, was er zo kort voor de start van de play-offs niet. Schuiven mocht, maar dan moesten clubs én speel locatie samen tot een andere datum komen.

Niet alle clubs slaagden hierin. Zo ging de topper tussen de ongeslagen koplopers FC Eindhoven en Hovocubo gewoon door. Het werd een duel voor grotendeels lege tribunes. De lijntjes tussen Veerhuys uit Hoorn en het Amsterdamse Lebo zijn kort. Najib Taki, trainer in Hoorn, is een kind van de club uit de hoofdstad. Zij vonden wel een alternatief: woensdag om 20 uur.

Rekening met een nieuwe stunt van Marokko werd daarbij niet gehouden. ,,We wilden Nederland natuurlijk graag zien spelen’’, zegt Taki. ,,En toen we deze wedstrijd verschoven, wisten we niet dat Marokko door zou gaan. Daar hield natuurlijk niemand rekening mee. En iemand die nu zegt dat hij dat wel deed… Nou, daar mag je zelf van bepalen wat je daarvan vindt.’’

De Leeuwen van de Atlas deden het onmogelijke door ook Portugal eruit te wippen. Met hun onverzettelijkheid heeft Marokko dit WK de harten van veel mensen in Nederland gestolen. In de eredivisie zaalvoetbal, waarin veel spelers Marokkaanse roots hebben, stond het team er altijd al goed op. Dus na de volgende stunt viel het nieuwe speelmoment zo mogelijk nog minder lekker dan het originele.

,,Het is een historische wedstrijd die Marokko nu speelt’’, benadrukt Mo Akazim. De assistent-trainer nam de honneurs op de bank van Lebo waar omdat trainer Zaïd el Morabiti in Qatar is. ,,Dus hebben we direct weer contact gezocht met elkaar om te bekijken of er nóg een alternatief was om dit duel te spelen. Gelukkig hebben we dat gevonden.’’

Vooral Veerhuys deed daarvoor flink water bij de wijn. Het stemde ermee in om niet thuis, maar uit te spelen. En dat terwijl de kampioens-poule nog niet is bereikt. Daarvoor moet Veerhuys nog één plek klimmen. ,,Natuurlijk speelt de halve finale van Marokko een grote rol in het besluit hier toch mee in te stemmen. Dat historische moment willen we meemaken’’, zegt Taki. Ook is er een sportief aspect, al weegt dat minder zwaar, bekent de trainer. ,,We spelen in de laatste twee duels tegen de top van Nederland: eerst Lebo en vrijdag Hovocubo. Nu hebben we iets meer tijd tussen deze wedstrijden in. Dat is fijn omdat niet iedereen bij ons topfit is.’’

Bij Lebo was er niets dan lof voor het besluit om een thuisduel op vreemde bodem te spelen. ,,Ik vind het heel stoer dat ze daarmee hebben ingestemd toen er in Hoorn vóór de laatste speelronde van vrijdag geen speelmoment meer bleek te zijn’’, zegt Akazim, die met zijn ploeg al wel zeker is van de play-offs. ,,Maar andersom hadden wij dit ook gedaan. De halve finale van Marokko kunnen kijken is belangrijker.’’

zaalvoetbal eredivisie: Veerhuys-Lebo (1-6), Doelpunt Veerhuys: Hakopov.