NieuwsVeerhuys 1

Topscorer Albert op zijn plek bij Veerhuys

By april 30, 2024 No Comments

Veerhuys-boefje scoort én lacht binnen en buiten de lijnen: “Ik ben hier het mannetje”

“Een gekke gast”, zegt zaalvoetballer Nigel Wijdenbosch over zijn ploeggenoot David Albert. “Een boefje”, aldus trainer Anand Jagdewsing. Om daar aan toe te voegen: “Maar wel een leuk boefje.” NH Sport richtte de camera dit weekend op de topscorer van de eredivisie die opvallend genoeg niet voor een topclub in de kampioensgroep speelt, maar in de degradatiepoule voor HV Veerhuys. 

In het competitietreffen met BE ’79 heeft Albert aanvankelijk moeite om het net te vinden. Twee keer staat de paal een doelpunt in de weg, maar uiteindelijk prikt hij in de tweede helft toch zijn 27e van het seizoen binnen. Met dat aantal staat hij bovenaan de topscorerslijst.

Beelden van NH Sport via de Facebook pagina van Veerhuys of via NH Sport

“De moeilijkste van de avond gaat erin”

HV Veerhuys-speler David Albert

“De moeilijkste van de avond gaat erin. Ja, soms heb je van die dagen”, aldus de topscorer die eerder ook voor Hovocubo uit Hoorn speelde, maar daar weinig indruk maakte. “Bij Hovo heb ik niet echt de kans gekregen en was ik één van de spelers. Hier ben ik het mannetje en dat ligt me beter.” Mede dankzij zijn doelpunt wint HV Veerhuys het duel in Hoorn tegen BE’79  met 4-3.

Omdat concurrent Groene Ster verloor van Scagha ’66, is Veerhuys bijna zeker van plek één in de degradatiepoule. Die eerste plaats geeft recht op het spelen van een ‘brugwedstrijd’ tegen de nummer zes van de kampioenspoule. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de halve finales om het landskampioenschap.

“De moeilijkste van de avond gaat erin. Ja, soms heb je van die dagen”, aldus de topscorer die eerder ook voor Hovocubo uit Hoorn speelde, maar daar weinig indruk maakte. “Bij Hovo heb ik niet echt de kans gekregen en was ik één van de spelers. Hier ben ik het mannetje en dat ligt me beter.” Mede dankzij zijn doelpunt wint HV Veerhuys het duel in Hoorn tegen BE’79  met 4-3.Omdat concurrent Groene Ster verloor van Scagha ’66, is Veerhuys bijna zeker van plek één in de degradatiepoule. Die eerste plaats geeft recht op het spelen van een ‘brugwedstrijd’ tegen de nummer zes van de kampioenspoule. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de halve finales om het landskampioenschap.