NieuwsVeerhuys 1

Slechte competitiestart Veerhuys

By september 3, 2022 september 5th, 2022 No Comments

2-9-2022.

Veerhuys begon in deze eerste erevisie wedstrijd tegen Volendam bijzonder zwak.  Sterker nog dit was de slechtste  start in de geschiedenis van de thuisclub. Een complete off- day helaas (2-8). De kansen werden niet benut en dat deden de bezoekers wel. Al vrij snel stond de thuisploeg achter  met 0-3 door  vooral individuele fouten . Er werd  besloten de keeper in te ruilen voor een extra veldspeler. Volendam liet zien daar wel een antwoord op te hebben. De ruststand was 2-4.  Na de pauze liep Volendam uit naar een grote 2-8 overwinning. Het NHD verslag volgt hieronder.

 

Veelbelovend op papier teleurstellend in praktijk

Bron: NHD – Vincent Schot

 Tot de laatste speeldag deden de zaalvoetballers van Veerhuys vorig seizoen mee om een plekje in de kampioenspoule. Op papier heeft de ploeg van Najib Taki deze zomer een volgende stap gemaakt. Het geeft de ronduit slechte start van het seizoen een nog zuurdere smaak.

Als de spelers van Veerhuys kort voor aanvang van het duel met Volendam nog even even met elkaar op de foto gaan, is direct duidelijk dat er iets is veranderd bij de bespelers van de Vredehof. Was het vorig seizoen nog wel eens zeuren voor Taki om met voldoende spelers op pad te gaan, nu stellen dertien spelers zich op voor de foto. En dan ontbreken Moussa Hadi, Bart Overtoom en Hoessein Jabir deze vrijdagavond ook nog eens.

Alleen het eerste oefenpotje werd er verloren van Volendam. En juist die ploeg kwam nu op bezoek. Een mooi moment om iets recht te zetten, zou je zeggen. Dat lukte Veerhuys echter niet. Sterker nog, het speelde een draak van een wedstrijd.

Binnen acht minuten hadden de bezoekers al een buffer van drie treffers te pakken. Defensief klopte er niet veel van aan de kant van Veerhuys en ook de doorgaans uitstekende keeper Marcel Ons speelde een uiterst ongelukkige wedstrijd. Bij twee van de eerste drie treffers ging de doelman niet vrijuit. In het restant van de wedstrijd zou het hem nog een aantal keer overkomen.

Even leek de thuisclub iets terug te doen, maar na de 1-3 van David Albert en de 2-3 van Jorg Ooievaar zakte het niveau weer naar een bedenkelijk niveau. Taki speelde lang met een meevoetballende keeper, maar ook die tactiek werd door de thuisploeg heel erg matig uitgevoerd.

Volendam profiteerde optimaal. Na rust scoorden de oranjehemden nog eens vier keer. Veerhuys probeerde het wel, maar slaagde er simpelweg geen moment in om écht een vuist te maken.

zaalvoetbal eredivisie: HV/Veerhuys – Volendam 2-8 (3. Schilder 0-1, 7. Schilder 0-2, 8. Lautenschutz 0-3, 11. Albert 1-3, 16. Ooievaar 2-3, 18. Muhren 2-4, 27. Schilder 2-5, 29. Kwakman 2-6, 37. Taylor 2-7, 39. Sout 2-8).

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Foto’s: Jan