NieuwsVeerhuys 1

Reünie oud Veerhuys TOP en Gezellig

By juni 23, 2019 augustus 29th, 2019 No Comments

Het was een zonovergoten dag aan de borders van het IJsselmeer en ook voor  de avond was perfect weer besteld.  Met een groot buiten terras en aansluitend de bruine kroeg met veel nostalgie aan de wanden herleefden oude tijden. Niet alle oud gedienden konden helaas  aanwezig door vakantie, andere verplichtingen of fysiek ongemak, maar het merendeel van de grondleggers van de vele successen was deze avond aanwezig.

De locatie op het landgoed  te Oosterleek van de familie Bransen is natuurlijk uniek en voor de liefhebbers van de derde helft waren er voldoende overnachting mogelijkheden gezien de fraaie B en B huisjes op het terrein. Hij was in ieder geval bijzonder gezellig onder aanvoering van de sfeermakers Ruud en Dick, eerstgenoemde praat nog immer als Brugman en met de nog steeds dezelfde ironische  humor als in zijn coach periode. Later op de avond zong jubilaris Dick de nodige meezingers waaronder het Veerhuys lied en het volledig op improvisatie gestoelde lied WAT EEN WEELDE. Gezien het genodigde gerstenat waren ditmaal de jambes en quatrijnen niet geheel op rijm schema dus Willie Alfredo zou vroeger hebben gezegd; Roept u maar”. Het deerde de pret niet sterker nog de stemming kwam er goed in. Omdat de heren en dames ook wel erg goed weg weten hoe een feestje te bouwen had deze reünie ook zo een soort lappendag gevoel. Voor de niet Horinezen onder u dit is de laatste dag van de Hoornse kermis in augustus. Toen de prima geregelde BBQ startte werd een ruim voldoende bodempje gelegd voor het verdere verloop van de avond. In het café was live muziek geregeld en ook daar werd regelmatig uit luide borst mee gezongen door onze oud spelers.

Dick en Nel en Karin bedankt voor de perfecte organisatie. Het was ouderwets gezellig en geweldig om een aantal mensen weer te spreken waarvan we er een aantal al jaren niet meer hebben gezien. Zo kwam uit Den Helder met de familie Tielens onze supporter Richard mee en ditmaal was hij de BOB.  Hoe vroeg het is geworden hebben we maar niet nagevraagd. Een buitengewoon geslaagde dag was een ieders conclusie.

PS. Er zijn vele filmpjes en foto’s gemaakt, waarvan er een aantal op Facebook staan.

Leave a Reply