NieuwsVeerhuys B1

Publiek en spelers van Zaanstreek zorgen voor bestorming veld en vechtpartijen bij O17.1 wedstrijd in Zaan. Grote politiemacht op de been

By december 2, 2023 No Comments

1-12-2023.

FC Zaanstreek moet zich diep schamen voor het gedrag van sommige spelers en vooral voor een dertig tal jongeren die bevriend zijn met een paar spelers van hun team O17.1 en die regelmatig daar de buurt onveilig maken. Vraag het maar eens aan de lokale supermarkt! Ditmaal stonden deze opgeschoten knapen al klaar om het veld te bestormen en dat gebeurde heel snel waarbij sommigen van de Veerhuys spelers geschopt en geslagen werden en de oudere scheidsrechter omver werd geduwd door deze kansarmen.

Veerhuys zal daar nooit meer gaan spelen tegen dit FC Zaanstreek. Het FC ZAANSTREEK team dat de hele wedstrijd al allerlei overtredingen maakte waartegen veel te lankmoedig werd opgetreden door een niet capabele leidsman, en de verantwoordelijke coach van het  team die  alles maar liet begaan.

Het gedrag van twee van hun spelers die tijdens de wedstrijd in de tweede helft richting de Veerhuys bank liepen om te provoceren in woord en gebaar was misschien al de eerste aanzet dat dit uit de hand ging lopen. Er werd niet ingegrepen.

Tegen het einde van de wedstrijd stormden een dertigtal jongelui in de leeftijd schatten wij van tussen de 15 en 18 jaar  uit alle hoeken het veld op om een paar van de Veerhuys spelers in elkaar te slaan. Een paar spelers van Zaanstreek deden ook flink mee. Nu is het rond deze sporthal in die wijk elke week wel raak hoorden wij uit vertrouwde bron maar dat wist het Hoornse team  vooraf uiteraard niet. Een speler van Veerhuys stond daar bij de cornervlag voor de tribune en die werd meteen geslagen. Aan de andere kant van het veld moest de Veerhuys  keeper het ontgelden die werd door vier man van dit tuig tegen de grond geschopt. Ook de Veerhuys coach moest er aan geloven in de gang. Hij werd van achteren in zijn nek geslagen en gestompt door een aantal van deze kansarmen en belandde op de grond. Omdat een aantal moeders van de Veerhuys spelers mee waren om naar de wedstrijd te kijken konden zij wat filmpjes maken maar er gebeurde zoveel en het ging snel dat daardoor het begin van deze ellende niet gefilmd is.

Wel is te zien dat bij de bank aan de overkant een grote groep om de Veerhuys  keeper en coach staan en dat een ventje de keeper van achter onderuit schop en daarna weg rent.

Tegelijker tijd probeert een vader twee opgeschoten boys met zijn armen wijd tegen te houden. Deze twee waren ervoor ook al betrokken geweest bij een incident. Hiernaast staat de oude  leidsman die een jongen vast wil pakken maar deze scheidsrechter  wordt vervolgens  tegen de grond  geduwd. Daarbij valt het petje van deze knaap van zijn hoofd. Vreemd is dat de scheidsrechter na afloop van dit alles, door angst?, niets heeft vermeld op het wedstrijd formulier!!!!

Veel politiemensen met 10 auto’s zijn snel ter plekke en wij zien een aantal van deze hangjongeren weg rennen via de nooduitgang. De daders zijn uiteraard gevlogen.

Buiten de hal staan een nog paar stoere mannetjes waarvan er 1 aangewezen wordt door een toeschouwer als mededader, maar vanwege gebrek aan bewijs aldus een agent ter plekke wordt daar niet op  gehandeld. Vooral 1 mafkees zien wij later regelmatig terug op de beelden met iets in zijn linkerhand. Hij is bij meerdere momenten toch echt wel herkenbaar en 1 van de hoofd opruiers van deze groep. Veerhuys moet dan nog allerlei verklaringen bij de politie afleggen voordat men huiswaarts kan keren met zeker twee mensen die niet ongeschonden uit de strijd kwamen.  FC Zaanstreek is vrij nieuw in het zaalvoetbal maar doet zichzelf geen goed, want dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn in en rond deze hal met dit publiek. Hun coach biedt na afloop wel zijn excuus aan en zegt nog dat ze achteraf beter een andere hal als thuis basis hadden moeten kiezen. De sporthalbeheerder laat zich ontvallen dat hij mensen binnen niet kan weigeren maar in de gangen aldaar hingen wel camera’s dus hoe moeilijk kan het zijn om een paar van deze heethoofden  die daar klappen uit deelden vast te leggen?

Er is door het bestuur van FC ZAANSTREEK geen contact opgenomen met het  bestuur van HV Veerhuys!  Er wordt door betrokken gedupeerden uit Hoorn aangifte gedaan bij de politie die deze hangjeugd zeker moet kennen. Wordt vervolgd: HV/Veerhuys heeft de KNVB op de hoogte gesteld.

De gemaakte beelden zullen wij uit privacy overwegingen niet op onze site publiceren maar wel aan de KNVB en politie sturen.

“GROTE VECHTPARTIJ ONTSTAAN NA ZAALVOETBALWEDSTRIJD”

KROMMENIE – Vrijdagavond is een zaalvoetbalwedstrijd in Krommenie uit de hand gelopen. Ongeveer tien politieauto’s kwamen ter plaatse bij het Trias College na een melding van een grote vechtpartij.Volgens de politie-officier waren er mogelijk 50 mensen met elkaar in gevecht. De politie kreeg hulp uit andere regio’s. Toen de agenten ter plekke kwamen bleken de vechtersbazen grotendeels al weg te zijn.
De politie heeft de omgeving verkend, getuigen gehoord en om de vrede te bewaren stond een agent met politiehond klaar. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht.