NieuwsVeerhuys 1

Prima pot Veerhuys tegen concurrent Groene Ster Vlissingen (7-3)

By maart 9, 2024 maart 11th, 2024 No Comments

8-3-2024.

In sporthal Vredehof was geen voorwedstrijd geprogrammeerd en dat was jammer. Een aantal jeugdspelers kwam wel kijken bij de hoofdmacht en dat was top. Ze zagen een prima pot van de Hoornse geelhemden, want deze wedstrijd ging ergens over. Veerhuys speelde sterk en leidde met de rust al met 4-1. Na de pauze veranderde er niet veel dus de 7-3 overwinning was dik verdiend. Later in het jaar is de laatste wedstrijd uit tegen Groene Ster en deze wedstrijd kan wel eens bepalend zijn voor wie door gaat naar de play-offs. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de poule B bedraagt nu slechts 1 punt.

HV/Veerhuys – Groene Ster Vlissingen | HIGHLIGHTS

Ziek en zwak Veerhuys blijkt tegen Groene Ster plots energiek: ’Eenmaal op voorsprong voel je de pijn niet meer’

Bron: NHD – Gideon Smit

David Albert (midden) is onderweg naar het doel van Groene Ster.
© Jaap van der Pijll

HOORN

Aan de uitslag te zien was Veerhuys in topvorm. Groene Ster, de nog ongeslagen lijstaanvoerder van de herkansingspoule, werd met een 7-3 nederlaag op zak terug naar Vlissingen gestuurd.

Topvorm? Ziek en zwak was Veerhuys, zei Anand Jagdewsing vooraf. Het was maar te hopen dat zijn ploeg zich staande kon houden tegen Groene Ster. Negen veldspelers stonden op papier, van wie maar drie volledig fit, betoogde de coach van de Hoornse ploeg vooraf. Bijna iedereen had wel iets. Van liesklachten (Kevin van Londen), rug (Jesse Koeman) of de hele week ziek geweest (Mo Darri).

Daarnaast ontbrak Stefan Dol (geschorst na een vijfde gele kaart) en stond Jorg Ooievaar wel in tenue aan de kant, maar alleen tijdens zeer hoge nood zou hij ook daadwerkelijk zijn minuten maken.

Tijdens de wedstrijd ging de ijsspray nog van hand tot hand op de bank met wissels. Het was duidelijk: Veerhuys stond op omvallen. Er stond alleen nog geen brancard klaar om de Hoornse strijdkrachten de zaal uit te dragen. Het zou deze avond moeten komen van Storm van der Laan, David Albert en aanvoerder Nigel Wijdenbosch. Dat trio was wel topfit.

Daarachter stond de betrouwbare doelman Marcel Ons. De sluitpost werd, ondanks een constante vorm in wedstrijden, niet opgeroepen voor Oranje. Ons, wél volledig fit, bewees zijn ploeg wederom een goede dienst. Alleen al in de eerste helft keerde de doelman negen inzetten van de Vlissingers. Na weer een gekeerde inzet in de tweede helft, wist de doelman zelfs te scoren.

Het was in een periode dat de Zeelanders door het energieke Veerhuys al op een ruime achterstand waren gezet en doelman Youssef Ben Sellam zich ook als veldspeler met de wedstrijd ging bemoeien.

De keeper van Veerhuys vierde zijn treffer met een acrobatisch hoogstandje. „Het was mijn eerste doelpunt voor Veerhuys”, lachte Ons na afloop. „Eerder scoorde ik al twee keer voor Lebo. Ik wist al dat het een doelpunt werd toen de bal mijn voet verliet.”

Hij had zich in positief opzicht laten verrassen door zijn ploeg. „De groepsapp bleef deze week maar piepen, met ziek en zeer. Maar ik zie een van de beste wedstrijden van de boys. Bij 3-1 werd het spannend. De 4-1 gaf ons juist weer een boost.”

Jesse Koeman (rechts) zet een actie in.
© Jaap van der Pijll

Dat Ons niet voor Oranje werd uitgenodigd vond de doelman ’jammer’, maar hij maakt er geen grote zaak van. ,,De trainer maakt andere keuzes. De jongens die nu geselecteerd zijn, verdienen dat ook. Natuurlijk had ik daarbij willen zijn, maar nu ligt mijn focus op Veerhuys.’’

Met de winst verkleinde de Hoornse ploeg de achterstand op Groene Ster tot één punt. Jagdewsing was opgelucht over het verloop van de wedstrijd. „De ploeg liep vandaag op pijnstillers. Mo Darri hebben we vlak voor de wedstrijd nog een broodje laten eten. Mo voelde zich flauwtjes. Maar eenmaal op voorsprong voelden mijn spelers de pijn niet meer.”

zaalvoetbal eredivisie

Veerhuys Groene Ster 7-3

7. Van der Laan 1-0, 11. Koeman 2-0, 13. Albert 3-0 , 14. Boughba 3-1, 19. Van Londen 4-1, 24. Koeman 5-1, 27. Ons 6-1, 33. Abdendi 6-2, 36. Albert 7-2, 40. Bakx 7-3.

Foto’s: Jaap van der Pijll