MededelingenVeerhuys B1Veerhuys B2

Play-off tussen Veerhuys B1 en B2 spektakel (1-1) penalty’s bepalen

By april 9, 2016 No Comments

20160408-B2-0018-4-2016.

De alles beslissende play-off wedstrijd tussen de beide Veerhuys B teams werd een waar spektakel. Het gelijke spel moet beslist worden door pingels en ook dat was zenuwslopend. 14 pingels later was Veerhuys B2 de gelukkige winnaar.

Van een aantal pingels zijn door de ouders van de B2  filmopnames gemaakt. Zie onder aan de pagina.

Verrassing in Vredehof

Een enorme verassing gisteravond in sportcentrum de Vredehof. Niet de gedoodverfde kampioen Veerhuys B1 maar de voornamelijk eerstejaars B junioren van Veerhuys B2 wonnen de play-offs. Zij spelen volgende week zondag de finale voor het kampioenschap van West 1.

Was de eerste wedstrijd al verrassend in een 2-2 gelijkspel geëindigd . Gisteravond was het na twee keer 25 minuten spelen 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. De B2 nam deze beter en zo kan dat de B2 volgende week in de finale staat. Voor de B1 is het extra zuur aangezien in de competitie er slechts een keer werd gelijk gespeeld en de rest werd gewonnen.

Veerhuys B2 speelde fris en gedurfd en wanneer zij een beetje meer geluk hadden gehad dan had het zomaar bij de rust 0-3 gestaan. Helaas ontbrak dat geluk aan het begin van de wedstrijd.

Veerhuys B1 had veel balbezit en had optisch ook een overwicht. Aan de spelers kon je echter zien dat zij niet helemaal fris waren. Het moet gezegd dat het team van Marco Zwager de laatste weken veel blessureleed kende. Maar zoals bekend heb ieder nadeel zijn voordeel.

Alleen dat voordeel was dan voor Veerhuys B2. Veerhuys B1 kwam in de tweede helft wel op voorsprong. Lars Ursem schoot keihard de 1-0 binnen. In dezelfde minuut werd het echter alweer 1-1 een combinatie tussen Sem Biezen en Nowel Ooievaar werd prachtig afgerond door Sem Biezen. Het was zijn derde doelpunt tegen de B1. En vergeet hierbij vooral niet. “ Sem Biezen is nog een C- junior.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd pakte diezelfde Biezen nog een gele kaart. Sem had geen keus want wanneer hij dat niet gedaan had dan had de B1 wellicht gevaarlijk kunnen worden. De laatste minuut werd hierdoor extra spannend. De B1 was echter niet bij machte om de man meer situatie uit te spelen en te verzilveren met een goal.

Het werden strafschoppen. Een onverwacht toetje voor de toeschouwers op de overvolle tribune in Sportcentrum Vredehof. De B1 benutte de eerste strafschop. Het was aanvoerder Timothy de Vries die zijn verantwoordelijkheid nam om de stand op 2-2 te brengen. Timothy faalde niet. De B2 benutte ook de tweede stafschop. Helaas miste Stef. Lars Ursem kreeg hierdoor de mogelijkheid om de wedstrijd in het voordeel van Veerhuys B1 te beslissen. Lars Ursem schoot keihard maar de bal spatte even zo hard uiteen op de paal. Jay van Ooijen bracht de stand op 3-3 en hierna moesten om beurten strafschoppen genomen worden.

Sebastiaan Corver, Sem Biezen en Nowel Ooievaar faalden niet. Het werd 6-6 en de spanning werd steeds groter. Deze spanning werd de B1 te groot en uiteindelijk fataal .De kans op een 7-6 voorsprong werd niet verzilverd. Hierbij moet gezegd dat keeper Max Tilleman weergaloos redde.

Het was aan de kleinste man op het veld om de wedstrijd te beslissen en zich voor Veerhuys B2 onsterfelijk te maken. Floris Coffeng schoot loep zuiver binnen en de verrassing was daar. De daaropvolgende blijdschap en ontlading was enorm. De spelers van Veerhuys B2 kregen een staande ovatie toen zij het publiek bedankte voor hun steun. Een memorabele avond.

Zoals reeds gezegd wordt het avontuur volgende week (zondag 17 april) vervolgd. Coaches Ellen en Marc en hun team spelen dan in Sporthallen Zuid in Amsterdam de finale van West 1.

De jeugdvoorzitter

M.R. Ooievaar