Veerhuys 1

Nipt verlies Veerhuys 1 bij Marlene

By januari 21, 2017 No Comments

Foto: GerrieFotografie.nl

Uit het NHD 20-1-2017.

HEERHUGOWAARD –  Veerhuys was vrijdagavond in het uitduel met FC Marlène acht seconden verwijderd van een zeer welkom punt. Toen schoot Tom Hofkamp de 4-3 binnen namens de nummer 3 van de eredivisie. Het zorgde voor enorme teleurstelling in het Hoornse kamp.

Veerhuys immers is terug te vinden op de tiende plaats en moest het bovendien stellen zonder een aantal vaste krachten. Toch bood de ploeg van trainer Antonie Gooyers de thuisclub prima partij. Via Maarten Zuiker kwamen de Hoornaars na een kwartier zelfs op 0-1. Omdat Hofkamp pal voor het einde van de eerste helft hetzelfde deed als hij ook pal voor het eindsignaal zou doen, hield de marge van Veerhuys geen stand tot de rust.

,,Toch was er toen nog niets aan de hand’’, zegt Gooyers. ,,We deden goede dingen en hielden vooral verdedigend goed stand. Toen we de 2-1 en later ook de 3-1 tegen kregen leek het alsnog gedaan.’’ Dat was het echter bepaald niet. Gooyers haalde doelman Barry de Wit naar de kant en met een extra veldspeler tekende Dennis Pals voor de 3-2 en de 3-3.

,,Wij namen nog een time-out om wat dingen af te spreken. Ook hoe we Hofkamp moesten verdedigen. We weten dat hij altijd naar binnen trekt, maar toch dekten we hem teveel op zijn linkerbeen. Daardoor was hij weg’’, zag Gooyers.

De inzet van de erkende hardschieter werd door De Wit aangeraakt. Veerhuys meende dat hij de bal voor de lijn keerde, maar de scheidsrechters beslisten anders. ,,Die goal zie ik vannacht nog wel een aantal keer voorbij komen’’, besloot de trainer.

FC Marlène-Veerhuys 4-3.

Zuiker 0-1, Hofkamp 1-1, Kossen 2-1, Amrani 3-1, Pals 3-2, 3-3, Hofkamp 4-3.

Foto’s: Gerrie Meijer en Ferry Hoks
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”244″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]