NieuwsVeerhuys 1

Nederlaag niet het grootste verlies voor Veerhuys. Horrorblessure kleurt de avond al na vier minuten inktzwart

By mei 14, 2022 No Comments

Met de play-offs binnen handbereik ging het vrijdagavond mis voor Veerhuys. Het seizoen zit erop, maar na het verloren duel met BE’79 ging het daar amper over. Al na vier minuten was het een gitzwarte avond.

Bron: NHD – Vincent Schot / Foto’s: Marcel Rob

Een heerlijk avondje zaalvoetbal dient zich vrijdagavond aan in Sportcentrum Vredehof. De winnaar van het duel tussen Veerhuys en BE’79 plaatst zich voor een beslissingsduel om deelname aan de play-offs en dat is merkbaar. Voor de deur van de sporthal in Hoorn staat niet één bus uit Berkel Enschot, maar twee: één voor de spelers en één voor de, pak ’m beet. zestig meegereisde supporters van de club uit Brabant. Gewapend met toeters en allemaal met een geel-zwarte sjaal om de nek zoeken ze de tribune op.

 

Na vier minuten is er van het lekkere sfeertje niets meer over. Bart Overtoom probeert Imad Kharichef van schieten af te houden, maar in plaats van de bal raakt de speler van BE’79 de verdediger van Veerhuys snoeihard op zijn rechterbeen. Of het krakende geluid dat op de tribnune duidelijk te horen is, wordt veroorzaakt door het breken van Overtooms scheenbeschermer of van zijn been is niet duidelijk, maar dat het goed mis is, daar is iedereen op de tribune direct van overtuigd. Als Overtoom schreeuwend naar de grond gaat, gaan op de tribune van schrik her en der handen voor de ogen of mond.

Snel worden er schermen om Overtoom heen gezet. Hij ligt er dik 35 minuten achter, voordat hij met de ambulance wordt afgevoerd. Het duur niet lang voordat het moment waarop het zo gruwelijk mis ging bij het publiek op telefoons is te zien. Het wordt doorgestuurd door mensen die de wedstrijd vanuit huis bekijken, via de livestream.

Zeker met die beelden op het netvlies zou niemand het Veerhuys kwalijk nemen als het de wedstrijd niet had willen hervatten, maar na een korte warming-up gebeurt dit toch. De wedstrijd heeft nog minder tijd nodig om op temperatuur te komen dan de spelers. Er ontvouwt zich een prachtige eerste helft, waarin de gemoederen hoog oplopen, er zeven keer (3-4) wordt gescoord, er een confettikanon afgaat, Appie Marouane van BE’79 rood krijgt én het meegereisde Brabantse publiek vooral David Albert, die twee keer trefzeker is, op de korrel neemt.

Na rust neemt de actie af, maar stijgt de spanning des te meer. BE’79 verdedigt de voorsprong van de eerste helft tegen Veerhuys, dat vrijwel voortdurend met een vliegende keeper speelt, met hand en tand. Het levert ook Regy Elia in de slotfase een rode kaart op als hij Albert aan de zijlijn torpedeert. Een gelijkspel is voldoende voor Veerhuys, dat dan met een beter doelsaldo van één treffer dinsdag mag proberen de play-offs te bereiken door af te rekenen met de beste ploeg van de ’verliezerspoule’.

Kansen zijn er zat, maar de bal wil er lange tijd niet in. Omdat Veerhuys niet altijd even secuur is in de overtalsituatie is het wachten op een treffer van de gasten. Die valt, twee zelfs, in de 34e minuut. Het leidt een nederlaag in. De toch al gitzwarte avond van Veerhuys wordt zo nog net iets zwarter.

Zaalvoetbal eredivisie

Veerhuys-BE’79 5-6

7. Biezen 1-0, 10. Marouane 1-1, 10. Elias 1-2, 12. Albert 2-2, 16. Kharichef 2-3, 20. Albert (pen) 3-3, 20. Elias 3-4, 34. Van Hoof 3-5, 34. Kapteijns 3-6, 36. Albert 4-6, 39. Albert 5-6.

Wij wensen Bart beterschap en een voorspoedig herstel!

Onderstaande foto’s: Frank Fotograaf Brussel