NieuwsVeerhuys 1

Nacompetitie: 3-4 winst bij White Stones

By mei 13, 2017 No Comments

Uit het NHD door Kevin de Vries

Veerhuys met moeite langs White Stones

De weg naar een langer verblijf in de Eredivisie is nog lang, maar de eerste meters in de strijd om lijfsbehoud zijn redelijk succesvol afgelegd. Uit bij White Stones, de ploeg uit Egmond aan Zee die zich dankzij een periodetitel in de Eerste Divisie kwalificeerde voor de nacompetitie, bleek Veerhuys met 3-4 te sterk.

Spelen of niet spelen. Enige tijd was er onduidelijkheid over het lot van de mannen van trainer Antoine Gooyers. Veerhuys eindigde in de reguliere competitie op plek tien en dat betekende een langer verblijf in de Eredivisie alleen veilig gesteld kon worden via de nacompetitie. Maar toen was daar de degradatie van ’t Knooppunt.

De ploeg uit Amsterdam werd uit de competitie genomen voor de ongeregeldheden rond de bekerfinale tegen FC Marlène, waardoor het er even op leek dat Veerhuys ontsnapte aan een seizoensverlenging. Alleen deze beslissing werd dus teruggedraaid.  En zo kon de ploeg uit Hoorn gisteravond alsnog aan de bak in de strijd om lijfsbehoud waar White Stones een zeer taaie tegenstander bleek. De ploeg uit Egmond aan Zee kwam sterker uit de startblokken dan de ploeg uit Hoorn, wat dan ook al snel een kansje opleverde voor Tim Emmenk. Toch opende Veerhuys de score. Younes Daari, de enige echte creatieveling op het veld, zette de 0-1 op het scorebord via een afstandschot. Al maakte dat op de thuisploeg geen enkele indruk. White Stones bleef kansen creëren en de gelijkmaker was dan ook een logisch vervolg. Veerhuys kon maar moeilijk vat krijgen op het spel van de opponent en het leek dan ook eerder 2-1 te worden dan 1-2. Toch gebeurde dat laatste. Opnieuw trof Daari raak, nadat hij zich aan de rechterkant knap vrijspeelde.

In het tweede bedrijf veranderde er niet veel. De thuisploeg continueerde de lange bal. “Zij spelen opportunistisch en dan moet je op de juiste manier druk zetten. Maar dat deden wij niet. Bovendien geven we goals te makkelijk weg”, aldus Gooyers. Na de 1-3 van Daari keert de thuisploeg andermaal terug in de wedstrijd. Een vrije trap vliegt tegen de touwen, waarna Veerhuys wankelt. De beslissing lijkt dan te vallen als Ferdy Kaleveld de 204 maakt, maar niets is minder waar. De 3-4 zorgt nog voor een spannende slotfase, al is het Veerhuys dat aan het langste eind trekt.

Veerhuys’ aanvoerder Joost Reus: “Het was niet heel goed van onze kant. We moeten het natuurveel eerder afmaken, maar gelukkig winnen we. Natuurlijk, het speelt ook mee dat je eerst denkt veilig te zijn en vervolgens toch nog aan de bak moet. Maar daar doe je nu niets meer aan.”Volgende week vrijdag speelt Veerhuys thuis tegen White Stones. Bij een positief resultaat plaatst de ploeg zich voor de halve finale en dan heeft het nog maximaal drie wedstrijden voor de boeg.