23.9.2020.

Er waren deze week vier midweekse wedstrijden voor de jeugd.

VEERHUYS E3: speelde uit tegen Spirit E1. Het team won met 2-3. Volgens de coach speelden de kids geen sterke wedstrijd en leek het of the boys lijm aan de schoenen hadden. Na drie overwinningen gaat Veerhuys E3 echter gewoon aan de leiding in deze poule.


VEERHUYS D5: won met 3-14 de uitwedstrijd tegen VVS D1. Het team van coach Omar draait lekker, maar dat is ook wel aan deze uitslag te zien.


VEERHUYS B3: Ook dit team gaat met drie overwinningen aan de leiding. De thuiswedstrijd tegen Nieuweboer B2 werd met 7-2 gewonnen.


VEERHUYS A1: In de topklasse moest Veerhuys A1 de eerste nederlaag incasseren. Het eerste jaars team speelde echt goed, maar kon niet op tegen de fysieke tegenstander Vennewater. Het werd in Heiloo 5-3.  In deze klasse wordt met FIFA regels gespeeld, maar gek genoeg ook weer niet en daar zou de KNVB eens wat aan moeten doen.

Het spel lijkt soms harder dan veldvoetbal, maar de sancties worden niet toegepast. Naast het feit dan er geen zuivere speeltijd wordt gehanteerd, is er ook geen telling van fouten en de daarbij behorende 10 meter trappen zoals gebruikelijk in de eredivisie. Kortom er mag van alles en dat heeft geen gevolgen.

Foto’s JMM