NieuwsVeerhuys 1

Marcel Ons wijzigt plannen voor Veerhuys: ’Ik wilde eigenlijk stoppen met zaalvoetbal, maar deze kans wilde ik niet laten lopen’

By mei 11, 2020 No Comments

Archieffoto Marcel Rob

Bron NHD

Hij was eigenlijk van plan om voorlopig afstand te nemen van het zaalzaalvoetbal, maar een belletje van Veerhuys-trainer Antoine Gooyers veranderde de plannen van doelman Marcel Ons. ,,Ik had het idee om me aankomend seizoen volledig te richten op het veld bij tweede klasser DCG. Maar deze kans wilde ik niet laten lopen.”

De 24-jarige Ons keept al bijna zijn complete zaalvoetballoopbaan bij Lebo in zijn woonplaats Amsterdam, maar hij zag het niet meer zitten om week in week uit op de reservebank plaats te nemen.

Concurrent

,,Met Barry de Wit heeft Lebo een geweldige doelman in huis. Hij heeft het ook echt goed gedaan afgelopen seizoen. We stonden niet voor niets tweede op het moment dat de competitie stopte. We draaiden gewoon uitstekend. Zelf keepte ik de thuiswedstrijden bij het tweede en zat ik op de bank bij het eerste. Natuurlijk heb ik veel geleerd. Ook van Barry. Maar ik sta het liefst zelf onder de lat.” De belangstelling van Gooyers kwam dus als geroepen. ,,Vorig seizoen kreeg ik al een berichtje van Veerhuys-aanvoerder Aram Hakopov met de vraag of ik niet in Hoorn wilde keepen. Aram ken ik van de wedstrijden die we tegen elkaar speelden in de jeugd, alleen vond ik een overstap toen nog te vroeg. Maar omdat ook Antoine het echt ziet zitten, heb ik de stap gemaakt.”

In Sportcentrum Vredehof hoopt de Amsterdammer weer wekelijks te acteren op het allerhoogste niveau. ,,Ik heb een geweldige tijd gehad bij Lebo. Heb het kampioenschap meegemaakt, de Supercup gewonnen en zelfs een wedstrijd in de Champions Leauge gespeeld. Dat is zaalvoetballen op het hoogste niveau en dat vergeet ik nooit meer.”

Katachtig

Bij zijn nieuwe club hoopt de sluitpost die bekend staat om zijn katachtige reflexen, op een plek in het linker rijtje. ,,En van daaruit zien we wel wat er mogelijk is. Ik ken bij Veerhuys de spelers vooral van naam, maar verwacht dat ik me er snel thuis voel. Ik pas me makkelijk aan, ben een rustig persoon en zal niet snel lastig zijn.”

Ons moet echter nog wel een tijdje geduld hebben voor hij zijn debuut kan maken in Hoorn. ,,Als we in september weer mogen binnen trainen, dan kan de competitie in oktober starten. Tot die tijd zorg ik dat ik zelf fit blijf. Ik ren in het park en doe thuis fysieke oefeningen.” Dat laatste moet ook wel, want met twee keer trainen bij tweede klasser DCG en de trainingsarbeid plus wedstrijden bij Veerhuys, staat er toch weer een druk seizoen voor de deur van Ons. ,,Maar dat is alleen maar leuk. Ik hou enorm van het spelletje. Ik woon aan de Jan van Galenstraat en er zijn hier genoeg veldjes waar je een balletje kunt trappen. Dat ga ik straks dan ook zeker weer doen.’’