NieuwsVeerhuys 1

Loting wedstrijden 1e fase Eredivisie bekend

By juni 21, 2020 No Comments

Loting wedstrijden 1e fase Eredivisie bekend

Onder toeziend oog van Samir Toub (Voorzitter Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal) en Max Tjaden (Bondscoach) zijn de teams in de Eredivisie voor de 1e fase van de competitie aan elkaar gekoppeld.

16 teams
De eredivisie start komend seizoen met 16  teams, de competitie wordt halverwege gesplitst naar 2 poules van 8 teams. In de 1e fase spelen de teams 12 competitiewedstrijden, dit betekent dat ieder team 3 tegenstanders niet treft in deze fase.

Potten
De 16 teams zijn verdeelt over 4 potten. Binnen je eigen pot speel je tegen alle teams. In de andere potten tref je drie van de vier tegenstanders. De potten zijn samengesteld op basis van het totaal aantal behaalde punten in competitie- en bekerwedstrijden.

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Hovocubo Tigers Roermond HV/Veerhuys Texel`94
FC Eindhoven FCK/de Hommel Groene Ster Leekster Eagles
ASV Lebo Futsal Apeldoorn (AGOVV) Feyenoord Futsal ZVV Den Haag
FC Marlène ZVV Volendam Be`79 White Stones

Loting
In de 1e fase spelen de teams niet tegen:

Wedstrijden
Op basis van de loting wordt een competitieschema vastgesteld. De eerste twaalf wedstrijden staan – onder voorbehoud – gepland in de periode 4 september t/m 4 december 2020. In de periode zijn twee zondagen geprogrammeerd (18 oktober en 15 november), wedstrijden die op een van deze dagen niet gespeeld kunnen worden, gaan naar de inhaaldag op 20 september 2020.