NieuwsVeerhuys 1

Leider Mo Darri helpt Veerhuys aan zege

By november 18, 2017 No Comments
Bron: Hoornsdagblad.nl

HOORN – Na de 7-1 nederlaag tegen Volendam heeft HV Veerhuys zich weten te revancheren. Tegen WSV/FSG Academy bewees Mo Darri zijn waarde en loodste zijn ploeg naar de overwinning, 4-3.

De behendige Darri begon onlangs samen met Hovocubo speler Amir Molkarai een voetbalschool om talent een kans te bieden. Afgelopen vrijdagavond bewees hij tegen de bezoekers uit Apeldoorn dat hij weet hoe het spelletje in elkaar steekt, en hoe je een belangrijk aandeel kan hebben in een overwinning. In de eerste tien minuten resulteerde dit in meerdere gevaarlijke aanvallen waarin hij het zijnet trof, en een keurige breedtepass gaf op Mukhtar Suleiman. Laatstgenoemde zag zijn inzet echter naast het doel belanden. Na zeven minuten wist de aanvoerder wederom een teamgenoot voor het doel te zetten. Ditmaal was het Jorg Ooievaar die voor het doel kwam en de score wist te openen.

“Vandaag begonnen we echt superscherp, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong” blikt Darri vlak na afloop terug. Die tweede treffer viel vlak voor rust, toen Younes Daari de bal ontving en in twee instanties raak schoot.

Ommekeer
Waar Veerhuys voor rust sterk speelde en een terechte voorsprong innam, draaide het spel in het tweede bedrijf om. “We zakken we iets weg” erkent Mo Darri, die vier minuten na rust frivool richting het Apeldoornse doel dribbelde en zorgde voor een hachelijk moment. Nadat de aanvoerder tot tweemaal WSV doelman Hoogewoning op zijn weg vond, zag Odi Nimako zijn kopbal uit de hoek worden getikt. Nog geen tien seconden later bracht Daari de spanning voor het doel weer terug door Nimako voor het doel te zetten. Opnieuw kreeg de thuisploeg het niet voor elkaar om de derde treffer te maken. “En als jij ze niet maakt, dan maken zij ze” luidt het bekende gezegde uit de mond van Darri. Een gezegde wat waarheid bleek, want direct na de missers van Veerhuys wist Omar Nejjari uit de counter de aansluitingstreffer door de benen van een uitstekend spelende Barry de Wit tikte. Nog geen twee minuten later kon de routinier van WSV bij de tweede paal opnieuw binnen tikken. Het was een fase waarin de bezoekers veel strijd leverde en de Hoornse ploeg weinig ruimte gaf. Het resulteerde in een schot van Reza Ngarigota die op de paal eindigde.

Met verschillende mooie, en vooral belangrijke reddingen, vervulde Barry de Wit een belangrijke rol bij de Hoornse ploeg. Toch kon hij een afstandsschot van Reza Ngarigota niet keren, waardoor Veerhuys de wedstrijd volledig uit handen leek te geven.

Winst vanaf tien meter
Ondanks de achterstand pakte Veerhuys het op en hanteerde met Dennis Pals het zogeheten ‘powerplay’. Lang hoefde Pals echter niet te fungeren als vijfde veldspeler, want een tien meter trap werd door Mo Darri feilloos benut. Doorgaans zijn de tien meter trappen niet aan Darri besteedt, maar ditmaal bewees hij een leider te zijn en de bal te pakken. Door een ietwat ongelukkige handsbal aan de kant van WSV, mocht de aanvoerder van Veerhuys wederom aanleggen. Doordat hij ook ditmaal koelbloedig bleef, bracht hij zijn ploeg toch de overwinning.

“Gezien de kansenverhouding een terechte overwinning” oordeelt Darri. We hebben met zijn allen lopen strijden. Als je in laatste twee minuten twee keer scoren en uiteindelijk met 4-3 winnen , dan doe je het gewoon goed als team. Dit geeft ons vertrouwen voor de volgende wedstrijd”.

HV Veerhuys – WSV 4-3 (2-0)
1-0 Jorg Ooievaar
2-0 Younes Daari
2-1 Omar Nejjari
2-2 Omar Nejjari
2-3 Reza Ngarigota
3-3 Mo Darri
4-3 Mo Darri