NieuwsVeerhuys 1

LEERMOMENTEN Veerhuys moet meerdere erkennen in FC Marlène

By maart 7, 2022 No Comments

Foto: Jan Mulder

Sneller volwassen worden

De volwassenheid van Marlène geeft in dit soort wedstrijden de doorslag.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Marius Privee. Wij wensen alle naasten veel sterkte in deze moeilijke tijd.

In de kleedkamer benadrukt Najib Taki na een nederlaag liever dat hij trots is op zijn spelers. De trainer van Veerhuys deed het ook na het duel met FC Marlène

Bron: NHD – Cas Broxterman
HOORN

Precies zoals Najib Taki voorspelde, moet Veerhuys het in de tweede fase van het seizoen doen met leermomenten. In de tweede helft gaven de inhoud en de ervaring van FC Marlène de doorslag: 2-6.

Daar kwam weer eens speler van FC Marlène op zijn doel af. Marcel Ons, keeper van Veerhuys, deed alvast een paar stappen naar voren. Zoals Kevin van Londen dat altijd doet als hij de bal krijgt, keek hij met een schuin oog alvast naar de doelman. Hij zag hoe Ons een voorwaartse beweging maakte om zijn doel klein te maken. Van Londen dacht niet na en schoot. Een bekeken wippertje, precies op maat. De uitkomende Ons stond plots als aan de grond genageld. Hij kon niet anders dan toezien hoe de 1-3 tegen de touwen viel.

Marlène trok de wedstrijd met die goal van Van Londen precies op het juiste moment naar zich toe. De Heerhugowaarders braken het verzet en vonden via Stefan Dol al snel nogmaals het net. Jesse Koeman deed nog wat terug namens Veerhuys, maar Mo Darri en Amir Molkarai namen het slotakkoord voor Marlène op zich.

,,De volwassenheid van Marlène geeft in dit soort wedstrijden de doorslag”, zei Najib Taki na afloop. De sympathieke trainer van Veerhuys maakt er geen geheim van dat zijn ploeg in de eredivisie vaak met de jongetjes tegen de mannen speelt. Zeker nu er in de tweede helft van het seizoen alleen nog duels met de beste ploegen uit de eerste seizoenshelft op het programma staan. Veerhuys nestelde zich knap in de subtop van de eredivisie, maar de consequentie daarvan is dat er wekelijks dit soort gevechten op de rol staan. Gevechten waardoor Veerhuys vaker last zal hebben van dat gebrek aan volwassenheid. Van het vernuft om in de tweede helft een wedstrijd naar zich toe te trekken, zoals Marlène dat zondagavond in Hoorn deed.

Bewapenen

Taki bekijkt het liever van de positieve kant: hij stoomt zijn ploeg klaar voor volgend seizoen. In de kleedkamer benadrukt hij na een nederlaag liever dat hij trots is op de spelersgroep. Ze moeten de lessen die ze nu leren opzuigen als een spons, zodat ze volgend seizoen beter bewapend zijn tegen de top van de eredivisie.

Veerhuys had in de eerste helft nog voldoende kansen om Marlène serieus in de problemen te brengen. Maar soms moet je dan ook een beetje geluk hebben. Neem die poging van Aram Hakopov, in de eerste minuut al. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden, terwijl de defensie van Marlène schutterde. Het gaatje was voor Hakopov net te klein. Zijn inzet zeilde vlak langs de paal.

In de 27ste minuut, vlak voordat Van Londen de 1-3 maakte, kopte Thijs Nugter nog van dichtbij net over. Wat hem in de tweede minuut wel lukte – scoren – ging nu fout.

Lang leek de wedstrijd in 2-4 te eindigen, maar toen Veerhuys in de slotfase meer risico ging nemen, profiteerde Marlène. Darri strafte een foutje van keeper Ons af en Molkarai schoot van eigen helft in een leeg Veerhuys-doel.

,,Met 2-6 kan ik achteraf niet leven. Nee, dan eerder 2-3 of 2-4”, vertelde Taki. ,,Ik vond dat we vooral in de eerste helft goed speelden. We hebben weinig ervaring, maar de jongens die het moeten doen, hebben goed hun ding gedaan.”

Zaalvoetbal eredivisie

Veerhuys-FC Marlène 2-6

2. Nugter 1-0, 14. e.d. Veerhuys 1-1, 18. Van Eeuwijk 1-2, 29. Van Londen 1-3, 32. Dol 1-4, 34. Koeman 2-4, 39. Darri 2-5, 40. Molkarai 2-6.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel