Veerhuys 1

Koploper TPP wint van Veerhuys met 2-0

By november 23, 2014 No Comments

20141121-S1-00221-11-2014.

Koploper TPP kwam naar Hoorn. Het team heeft Max Tjaden als coach aangesteld en dat was een goede greep. Max is oud speler van o.a. Veerhuys en Oranje en was assistent bondscoach. De Hagenees zag zijn team winnen met 0-2. Veerhuys speelde beter dan de wedstrijden van de afgelopen weken. Het team leek bewuster maar was toch niet bij machte het de koploper van de eredivisie echt moeilijk te maken. Bij Veerhuys was keeper Stet geblesseerd, hij werd goed vervangen door Nick Moolhuijsen.

Halverwege de eerste helft komt TPP op voorsprong via een uitbraak na balverlies aan Hoornse zijde van El Bouziani. 20141121-S1-001Beslija scoort de 0-1. Veerhuys krijgt ook kansen, Nimako mist echter voor open doel en Pals stuit op de keeper.

Na de pauze spelen de Rotterdammers met meer druk naar voren. Het brengt hen wel kansen maar pas nadat Bouyouzan de 0-2 binnen schiet lijkt de wedstrijd gelopen. Omdat de keeper van TPP rood krijgt  vanwege het neerhalen van Papamelodias  zijn er voor Veerhuys nog mogelijkheden maar er wordt te weinig gecreerd uit de overtall. Het brengen van een extra veldspeler door de keeper te wisselen stelt  Donkers in staat te schieten, de bal raakt de onderkant van de lat. Het blijft 0-2. TPP neemt de koppositie over in de eredivisie. Veerhuys liet verbeteringen zien, maar zag de concurrentie in de onderste regionen wel punten pakken, waardoor het team aardig in de gevaren zone terecht komt.