NieuwsVeerhuys 1

Knappe winst Veerhuys 1 bij Hommel (2-3). Debuut A talent Lars Mettivier Meijer in hoofdmacht.

By oktober 10, 2020 oktober 13th, 2020 No Comments

9-10-2020.

Een hele knappe prestatie van Veerhuys deze winst in de uitwedstrijd tegen FCK de Hommel. Veerhuys gaat even tijdelijk bovenaan in de eredivisie en daar hebben we toch maar even een screen shot van gemaakt. Naast de langdurige blessures van een viertal spelers, kwamen daar deze week nog eens drie blessures in de selectie bij, merendeel bij het veldvoetbal opgelopen. Met een kleine selectie is het daarom knap dat de drie punten werden meegenomen naar Hoorn (2-3). Het team bleef rustig en lijkt meer op een collectief dan in het vorige seizoen.  Onze complimenten.


2020-10-09, Zaalvoetbal, Eredivisie, FCK de Hommel – HV Veerhuys, Sportiom, Den Bosch

Verslag en beeld: Leo Giovannangelo
Fotografie: Ferry Hoks

Veerhuys koploper na nipte winst

Den Bosch – “Je mag best weten, mijn hart sloeg als een malle, zo blij was ik.” aldus Antoine Gooyers, oefenmeester van ’t Veerhuys uit Hoorn. Zijn formatie won met 2-3 van FCK De Hommel, een ploeg met een keur aan ex-internationals in hun gelederen.

Bekijk hier de wedstrijd in Full HD:

De Hoornaren moesten het met een hele kleine groep doen want sterkhouders Bart Overtoom en Jorg ooievaar kampten met blessures waardoor Lars Mettevier-Meijer als junior zijn debuut mocht maken. Desondanks beet ’t Veerhuys goed van zich tegen de ervaren spelers van FCK De Hommel. Toch kon de ploeg van Antoine Gooyers niet voorkomen dat Omar Nejari en Mo Bouraarassi van FCK De Hommel de ruststand op 2-0 brachten. Na de pauze bleef ’t Veerhuys hard werken en zag je bij FCK De Hommel wat conditionele probleempjes. Nigel Wijdenbosch schoot de aansluitende treffer binnen en ’t Veerhuys leefde op ondanks dat de wedstrijd veel kracht kostte. De slotfase werd bijzonder spannend toen Hoessein Jabir 4 minuten voor tijd de gelijkmaker produceerde, 2-2, en leek er een remise aan te komen ware het niet dat vlak voor tijd Hakopov een versnelling inzette op rechts welke overgenomen werd door Wijdenbosch. Nigel Wijdenbosch plaatste een schot op doel welke bekwaam werd gekeerd door Coen Burg, de doelman van FCK De Hommel maar de afvallende bal werd snoeihard de touwen ingejaagd voor de 2-3 en won ’t Veerhuys fortuinlijk maar wel verdiend.

Na afloop sprak onze verslaggever met het goudhaantje van ’t Veerhuys, Nigel Wijdenbosch, vervolgens Piet Gabriëls, coach van FCK De Hommel en tot slot Antoine Gooyers, de blije oefenmeester van de Hoornaren.

Aankomende vrijdagavond speelt ’t Veerhuys thuis tegen promovendus BE’79 uit Berkel Enschot in het bekertoernooi terwijl een paar dagen later op zondag thuis de degens gekruist worden met Groene Ster Vlissingen voor de competitie.


Bron: XYTO Media

HV/VEERHUYS PAKT TERECHTE WINST BIJ FCK DE HOMMEL

Met de vierde overwinning in vijf wedstrijden kent de Hoornse formatie zo een prima competitiestart. Stadsgenoot Hovocubo staat vooralsnog tweede met een punt minder, maar speelde ook een wedstrijd minder.

Hoewel de eindstand (2-3) van het duel bij FCK De Hommel anders doet vermoeden viel er weinig af te dingen op de zege van Veerhuys. In de eerste helft kreeg men al genoeg kansen, maar stond het vizier nog niet op scherp. De thuisploeg bleek een stuk effectiever en scoorde via Omar Nejjari en Mohamed Bouraarassi wel twee keer.

Het valt te prijzen dat Hoornse ploeg na die 2-0 achterstand rustig bleef en vertrouwen bleef houden in een goede afloop. Dat mocht ook toen Nigel Wijdenbosch kort na de rust voor de aansluiting zorgde. Hoessein Jabir tekende vervolgens voor de gelijkmaker. Beide ploegen gingen daarna voor de winst, maar het waren de gasten die het goede spel bekroonden met een zege door de tweede goal van Wijdenbosch.


De Hommel onderuit tegen Veerhuys

FCK De Hommel ging gisterenavond in eigen huis onderuit tegen HV/Veerhuys. De thuisploeg gaf een voorsprong uit handen: 2-3.

Na een kwartier zuivere speeltijd leek FCK De Hommel met twee treffers binnen een minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken. De doelpunten van Omar Nejjari en Mohamed Bouraarassi waren ook de enige treffer in de eerste helft.

In de tweede helft kwam alleen HV/Veerhuys tot doelpunten. In de 27e minuut viel de 2-1 van Nigel Wijdenbosch. De gelijkmaker viel tien speelminuten later en werd gemaakt door Hoessein Jabir. In de slotfase greep HV/Veerhuys de overwinning. Anderhalve minuut voor tijd maakte Nigel Wijdenbosch de winnende: 2-3.

Door afwezigheid van o.a. Jorg Ooievaar en Bart Overtoom maakte jeugdspeler Lars Mettevier-Meijer zijn debuut bij HV/Veerhuys.