MededelingenNieuwsVeerhuys B2

HV/Veerhuys B2 verrassend Kampioen van West 1

By april 17, 2016 No Comments

20160417-B2-001HV/Veerhuys B2 is verrassend kampioen geworden van regio West 1.

In de finale werd Sandow B2 met 3-6 verslagen. De stijgende lijn van de laatste wedstrijden werd doorgezet en dit resulteerde in de schaal voor de B2.

Voor sommige teams is het misschien verrassend dat nu juist de nummer 4 van de competitie kampioen is geworden van West 1. Maar gelet op de vorm en de speelstijl van het team in de laatste wedstrijden is het kampioenschap terecht. En zolang de KNVB werkt met een play-off systeem zijn verrassingen dus mogelijk. Op 30 april 2016 speelt de B2 het Nederlands kampioenschap in Utrecht en wie weet wat het team nog meer in petto heeft.

Het was niet de leukste wedstrijd van het seizoen. Vooral de tweede helft was chaotisch met veel kaarten. Daarbij trad de B2 aan tegen een weinig sympathiek team dat het vooral van zijn fysiek spel en agressiviteit moet hebben.20160417-B2-002

De B2 kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Nowel Ooievaar. Op aangeven van Jay van Ooijen schoot hij de 0-1 binnen. Sandow kwam echter terug op 1-1 uit een afstandsschot. Niet lang daarna werd het1-2 door Jay. Sebastiaan Corver bepaalde de ruststand op 1-3. Direct na de rust maakte Jay 1- 4. Een smerige overtreding op Max was reden voor de scheidsrechter om Sandow een rode kaart te geven. Timothy de Vries maakte uit de man meer situatie 1-5. Sandow raakte hevig gefrustreerd wat resulteerde in nog meer gele kaarten voor Sandow. Helaas uit deze man meer situaties volgde geen goal. Een gele kaart voor Timothy en voor Nowel zorgde ervoor dat Sandow terug kon komen tot 3-5. Het was Sem Biezen die er voor zorgde dat het 3-6 werd en de wedstrijd hiermee definitief op slot gooide.

Een verdiende overwinning. De rapporteur merkt hierbij nog op dat vooral door laatste man Stef Kerkhoff heel volwassen werd gespeeld en dat door de benutte penalty van Floris Coffeng van een week eerder deze wedstrijd ├╝berhaupt gespeeld kon worden.

De jeugdvoorzitter

Foto’s Niels Tilleman