NieuwsVeerhuys B2

HV/ Veerhuys B2 kampioen van Nederland

By mei 1, 2016 No Comments

20160430-B2-025aHet is bijna niet te geloven maar het is toch echt waar.

HV/ Veerhuys B2 Kampioen van Nederland.

In Utrecht de stad waar volgend jaar B2 speler Jay van Ooijen bij de FC Utrecht zijn opwachting gaat maken is HV/ Veerhuys ongeslagen kampioen van Nederland geworden.

Ging het makkelijk?? Nee absoluut niet. Veel van de jongens hadden last van zenuwen. Is dat gek?? Ook dat niet. Het gebeurt niet vaak dat je voor het Nederlands kampioen kan spelen.

20160430-B2-024De B2 speelde de eerste wedstrijd tegen ZVV Berghem. Het werd 4-4. Aangezien de verliezer van deze wedstrijd de eerste wedstrijd tegen Eindhoven moest spelen werden er strafschoppen genomen. Berghem won deze serie. De B2 moest dus als eerste tegen Eindhoven. Het werd 1-1. Aangezien Berghem verloor van Eindhoven speelde de B2 in een halve finale opnieuw tegen Berghem. Het werd 0-0. Strafschoppen moesten bepalen wie er verder ging en dat werd de B2.

In de finale opnieuw tegen Eindhoven. Jay van Ooijen opende de score voor de B2. 6 minuten voor tijd maakte Eindhoven gelijk. Met nog twee minuten op de klok gooide Max een lange bal op Sem. Sem behield het overzicht en aanvoerder Timothy de Vries kon de 2-1 binnenschieten. Eindhoven probeerde hierna nog met een meevoetballende keeper op gelijke hoogte te komen maar dat lukte niet. De B2 won de finale en de schaal die was voor ons.

Bron: NHD van 2 mei 2016

Bron: NHD van 2 mei 2016

Ik heb het al in eerdere verslagen aangegeven. HV/ Veerhuys is van ver gekomen. Weinigen geloofden in begin van het seizoen in dit team. Het mag een buitengewone prestatie genoemd worden dat een team met veelal eerstejaars B spelers nu kampioen is geworden.

Een woord van dank gaat uit naar Marco Zwager en Adri Papa. Zij hebben de jongens getraind en beter gemaakt. Bovendien heeft hij het altijd in de jongens zien zitten. Aan Ellen de coach. Zij was altijd rustig en dat was perfect voor dit team. De ouders. Waar zouden we zijn zonder de ouders.

En dan natuurlijk aan de jongens. Max Tilleman de perfecte keeper. Twee pingels waren voor hem in halve finale; Stef Kerkhoff hij schoot de 1-1 binnen tegen Eindhoven en gaf verdedigend nauwelijks iets weg; Aanvoerder Timothy de Vries wat een lekker gevoel moet het zijn om de winnende te maken. Floris Coffeng hij was op van de zenuwen maar zette zich er goed overheen gezet; Sem Biezen C- junior maar levensgevaarlijk; Nowel Ooievaar hij was de maker van de eerste goal is altijd rustig verdedigend sterk; Sebastiaan Corver in zijn eerste jaar bij Veerhuys meteen kampioen van Nederland; En last but not least Jay van Ooijen topschutter van de B2.

Ik heb genoten van een fantastisch seizoen.

Dhr. M.R. Ooievaar

De jeugdvoorzitter

Compilatie

KNVB zaalvoetbalEen overzicht van het NK 2016 in Utrecht doorde KNVB: 20160430-NK-2016Utrecht

KNVB site

 Foto’s Niels Tilleman

De laatste 30 seconden van de finale om het Nederlands kampioenschap.