NieuwsVeerhuys 1

Hovocubo ten koste van HV/Veerhuys naar halve finales

By mei 20, 2024 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

ZWAAG – Hovocubo heeft zich ten koste van HV/Veerhuys geplaatst voor de halve finales van de play-offs. Nadat de ploeg van Sander van Dijk vrijdag de Hoornse derby met 1-3 won eindigde het tweede duel in Zwaag in een 4-4 gelijkspel. Hovocubo zal het in de halve finale moeten opnemen tegen Os Lusitanos.

Bron: XYTO Media
De spanning leek snel te zijn verdwenen uit de derby want Hovocubo begon sterk en stond bij rust al op een 3-0 voorsprong. Aanvoerder Abdessamad Attahiri, de laatste weken toch al in vorm, nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en Mats Velseboer tekende voor de 3-0.

Nadat Stefan Dol kort na rust had tegen gescoord en Attahiri zijn derde van de middag maakte leek het duel definitief beslist, maar Veerhuys kwam nog eenmaal sterk terug in wat het laatste duel van tariner/coach Anand Jagdewsing zou zijn. Via Mo Darri, eredivisie-topscorer David Albert en de tweede van Dol eindigde het tweede duel zodoende in een remise: 4-4.

Hovocubo begint komende vrijdag in de halve finale met een thuisduel tegen Os Lusitanos. In de andere halve finale treffen Tigers Roermond en FC Eindhoven elkaar.

Doelpunten: Dol 2x, Darri en Albert beiden 1x.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel