NieuwsVeerhuys 1

Hovocubo slaat toe in het hol van de leeuw, Veerhuys houdt hoop voor return

By mei 18, 2024 mei 20th, 2024 No Comments

Hovocubo-aanvoerder Abdessamad Attahiri probeert zich te ontdoen van Storm van der Laan.
Foto Jan Mulder

Hovocubo slaat toe in het hol van de leeuw, Veerhuys houdt hoop voor return

Bron: NHD – Robin Kaandorp
HOORN

Hovocubo heeft de eerste slag geslagen in de Hoornse tweestrijd in de kwartfinale van de play-offs. Uit bij Veerhuys beslisten twee treffers binnen een minuut de strijd verdiend in het voordeel van de ploeg van coach Sander van Dijk. Het werd 1-3.

Een bomvolle Vredehofhal. Het is niet iets wat Veerhuys heel vaak meemaakt. Er waren zelfs extra vrijwilligers opgetrommeld om alles in goede banen te leiden. De Hoornse play-offderby liet maar weer eens zien dat zaalvoetbal leeft in Noord-Holland.

Het publiek kreeg een boeiend duel te zien, dat in een snel tempo voorbijging. Na slechts een kwartier spelen waren de eerste twaalf minuten effectieve speeltijd al verstreken.

Hovocubo had het meeste balbezit en was ook het meest gevaarlijk. Maar ook Veerhuys kreeg enkele mogelijkheden. Veerhuys-keeper Marcel Ons vervolgde zijn sterke spel van de laatste tijd met reddingen op inzetten van Abdessamad Attahiri en Jordy Cretier. Zijn collega Dave Stet pareerde aan de andere kant een hard schot van David Albert, maar moest vijftien seconden voor de rust passen toen Jesse Koeman op aangeven van Storm van der Laan de 1-0 liet aantekenen.

Makkelijk

Het antwoord van Hovocubo volgde kort na rust via een diagonaal schot van Joshua St Juste. ,,Al lieten we hem veel te makkelijk schieten”, baalde Veerhuys-coach Anand Jagdewsing. Kort daarna leek Hovocubo goed weg te komen toen de arbiters een handsbal van Jordy Cretier wegwuifden. ,,Dat was gewoon een zuivere penalty”, stelde Jagdewsing. ,,Al moeten we de bal ook gewoon hoog inschieten in plaats van zo slap.”

De handsbal va Jordy Cretier zorgde voor beroering.
Foto Jan Mulder

Hovocubo sloeg vervolgens binnen een halve minuut toe. Stan van der Wal was twee keer de schutter. Bij de 1-2 verdween de bal via Mo Darri in het doel. ,,We dwingen dat ook af”, verduidelijkte Hovocubo-coach Sander van Dijk. ,,Voor rust kozen we er te vaak voor om een bal terug te leggen, terwijl het voor het doel van Veerhuys zo druk was dat de kans altijd groot was dat er iemand tegenaan zou lopen.”

Een aanval later bereikte Karim Mossaoui met een schitterende assist Van der Wal, die vervolgens binnen volleerde. Jagdewsing zag het misgaan in de omschakeling. ,,Ook omdat we na de 1-2 hinkten op twee gedachten. We wilden meteen gelijkmaken, terwijl het over twee wedstrijden gaat.”

Veerhuys liet, mede dankzij prima werk van Ons, de score daarna niet verder oplopen en mag daardoor nog enige hoop koesteren voor de return morgen in De Opgang. Sander van Dijk sprak van een verdiende overwinning. ,,Langzaamaan draaiden we steeds meer de duimschroeven aan. Al bleef Veerhuys altijd gevaarlijk op de counter. Het is ook gewoon een goede ploeg, dat bovendien een heel ander spel speelt dan wij.”

Beide coaches geloven dat de strijd nog niet gestreden is. ,,Twee doelpunten goedmaken in zaalvoetbal is te doen”, was Jagdewsing duidelijk . Iets dat zijn collega beaamde. ,,We gingen deze wedstrijd in de eerste plaats in om een goede uitgangspositie te creëren en die had nog wat beter kunnen zijn. De beer is nog niet geschoten. We gaan dan ook zeker de voorsprong niet verdedigen. We gaan hem proberen uit te bouwen.”

zaalvoetbal play-offs kwartfinale

HV/Veerhuys – Hovocubo 1-3

20. Koeman 1-0, 22. St. Juste 1-1, 31. Van der Wal 1-2, 32. Van der Wal 1-3.

Foto’s: Gerrie Fotografie