NieuwsVeerhuys D2

Hovocubo D1- Veerhuys D2 (O13.2) (3-3)

By januari 15, 2023 No Comments

13-1-2023.

Hieronder het verslag van onze reporter ter plaatse van  Veerhuys D2.

Veerhuys O13-2 speelt 1e competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tegen de nummer 1
Op vrijdagavond de 13e neemt Veerhuys 13-2 het op tegen de leider van de competitie Hovocubo 13-1 in Sporthal De Opgang. Eerder verloor Veerhuys met 2-4 van dit team dus ze hadden wat goed te maken. Van start gaan Max, Guus, Elano en Meiz die meteen veel druk voelen van Hovocubo 13-1. In de eerste minuten direct al twee corners tegen en een goed schot op doel welke via de lat net niet binnenvalt bij Noud. Er worden mooie acties gemaakt; Sven met een goede verovering van de bal, Pascal een snelle loopactie langs de lijn, Max die er met een beste schijnbeweging langsgaat en Elano die een slimme doorsteekpas geeft naar Pascal welke voorlegt aan Timo wie helaas naast schiet. Het blijft enige tijd 0-0 totdat Veerhuys in de 16e minuut een tegenspeler vrij laat staan wie binnenschiet. De rust gaat Veerhuys 13-2 met 1-0 achterstand in.

De coaches spreken het team toe. De tweede helft begint Veerhuys 13-2 met Elano, Aydin, Pascal en Timo en trapt Hovocubo 13-1 af. Direct is Hovocubo 13-1 gevaarlijk met een schot op de paal in de eerste 15 seconden. Veerhuys 13-2 weet dit te beantwoorden met direct een tegenaanval van Aydin wie in de handen van de keeper schiet. In de 5e minuut heeft Veerhuys 13-2 zijn eerste corner van de wedstrijd. De keeper weet de bal te klemmen en brengt de bal snel weer in het spel. Echter komt deze bal bij Aydin terecht die Pascal weet te vinden in zijn loopactie naar voren. Pascal kaatst terug op Aydin die inmiddels ook zijn loopactie uitvoert naar voren en weet te scoren met een mooi schot; 1-1. In de 8e minuut brengt Noud de bal in het spel naar Pascal wie de bal niet kwijt kan en terugspeelt naar Noud. Je zou zeggen 1 keer terugspelen mag maar de scheidsrechter fluit en geeft Hovocubo 13-1 een vrije trap op ongeveer 5 meter afstand van het doel. Deze gaat erin en kijkt Veerhuys 13-2 weer tegen een achter stand aan. Veerhuys 13-2 blijft knokken wat je ziet in een goed blok van Guus. Als Guus de bal veroverd heeft schiet hij de bal naar Sven die een schitterende voorzet geeft aan Meiz. Helaas mag het schot van Meiz niet tussen de palen eindigen. Direct daarop volgt de tegenaanval van Hovocubo 13-1 en wordt het 3-1.

Het aanwezige publiek moedigt Veerhuys 13-2 nog eens extra aan en hopen de jongens en meid nog wat extra energie hierdoor te geven. In de 12e minuut voert Veerhuys 13-2 een genomen corner prima uit. De bal komt namelijk bij Max terecht wie weet te scoren; 3-2 en dus wordt de spanning nog groot. De tijd tikt weg. Nog zo’n 5 minuten te gaan als Pascal de bal in zijn voeten krijgt en net voor het doel langs schiet. Helaas was Timo te laat met aansluiten om dat schot richting doel in te schieten. Maar als de keeper van Hovocubo 13-1 de bal weer in het spel brengt is Aydin degene die de bal onderschept en past naar Timo. Timo weet zijn schot op doel tussen de palen te krijgen en zo eindigt deze wedstrijd in een 3-3 gelijk spel.

Knap gedaan boys and girl. Zo zien jullie maar…de wedstrijd is pas klaar als de laatste seconde gespeeld is. Op naar volgende week. Dan speelt Veerhuys 13-2 tegen Veerhuys 13-1 in Sporthal De Kreek.