NieuwsVeerhuys 1

Hovo – Veerhuys

By december 31, 2022 No Comments

16-12 2022.

De laatste wedstrijd van het jaar 2022 was in Hoorn bij Hovo en deze wedstrijd ging eigenlijk om de eer want er waren geen verrassingen meer in de stand. Hovo won dik verdiend en Veerhuys kan zich nu opmaken voor de verliezers poule van de eredivisie. Het was sowieso een half jaar met veel wisselende resultaten in ieder geval minder goed dan het vorige seizoen. In deze wedstrijd miste Veerhuys De Moel vanwege een blessure en had het team bovendienĀ  de pech dat topscoorder Ooievaar in de eerste minuut al na een botsing uitviel met eenĀ  zeer vervelende blessure.

Veerhuys startte met Gooyers op goal en dat was verrassend. In de eerste minuten was het even aftasten aan beide zijden, maar Hovo kwam vrij snel op voorsprong middels een situatie dat de Hoornse keeper uit zijn goal kwam om de bal te onderscheppen. Later in de wedstrijd scoorde de thuisploeg twee maal binnen de minuut en toen was het geheel eigenlijk al beslist. Hierna werd het nog 4-0 en daarna mocht keeper Ons het doel verdedigen. Vlak voor de pauze scoorde Hovo nog een keer.

Na de pauze viel bij Veerhuys ook Hakopov met een blessure uit en was de wedstrijd wel iets meer in balans. Veerhuys scoorde nog twee maal en Hovo nog drie maal. In tegenstelling tot andere derby’s was er ditmaal naar verhouding weinig publiek. Het was ook een ijzige avond. Voor de thuisblijvers was er bovendien nog de ” live stream”.

De eerst volgendeĀ  thuiswedstrijd voor de geel hemden is op 20 januari tegen Texel.