NieuwsVeerhuys 1

Hoornse zaalvoetbalderby ook in nieuw seizoen, Hovocubo en HV/Veerhuys na loting bij elkaar ingedeeld

By juni 30, 2020 No Comments

Archieffoto Jaap van der Pijl

Coach Antoine Gooyers van Veerhuys vreesde dat door de nieuwe opzet van de eredivisie zaalvoetbal de derby tegen Hovocubo verloren dreigde te gaan. Bij de loting voor de eerste fase van de competitie bleek die angst ongegrond. Onder toeziend oog van bondscoach Max Tjaden werden de Hoornse ploegen bij elkaar ingedeeld.

De eredivisie is voor komend seizoen uitgebreid met vier teams tot zestien ploegen. In het ’split season’ model, dat wordt gehanteerd, spelen alle teams in de eerste fase ieder twaalf wedstrijden. Dit betekent dus dat niet alle teams elkaar ontmoeten. Hiervoor zijn vier poules gemaakt op basis van de ranking over de laatste negen seizoenen. Elk team speelt in iedere categorie tegen drie teams. Door loting is vervolgens bepaald welk teams elkaar ontlopen. Landskampioen Hovocubo zat in pot 1 met FC Eindhoven, ASV Lebo en FC Marlène; Veerhuys zat in pot 3bij Groene Ster, TPP/Feyenoord en het gepromoveerde Be’79 (Berkel-Enschot). Er was dus een kans van 25 procent kans dat de Hoornse teams elkaar in de eerste fase zouden mislopen.

Zo ver kwam het vrijdag dus niet bij de loting in Zeist. Hovocubo ontloopt Futsal Apeldoorn (AGOVV), Groene Ster en het gepromoveerde Texel’94, terwijl HV/Veerhuys had in de eerste fase niet hoeft op te nemen tegen FC Eindhoven, Tigers Roermond en ZVV Den Haag.

Op basis van deze loting wordt een competitieschema vastgesteld. De eerste twaalf wedstrijden staan – onder voorbehoud – gepland in de periode 4 september t/m 4 december 2020. In de periode zijn twee zondagen geprogrammeerd (18 oktober en 15 november).

Na afloop van de eerste reeks wordt de eindstand in tweeën geknipt. De bovenste helft van de competitie gaat spelen voor een plek in de play-offs en de onderste helft gaat proberen degradatie te ontlopen. Alle teams nemen de helft van hun aantal punten uit de eerste reeks mee. In de tweede fase worden er 14 wedstrijden gespeeld en hierbij komt ieder team dus twee keer tegen elkaar in actie.