NieuwsVeerhuys 1

Hoornse ploeg verslaat Marlène en treft nu stadgenoot Hovocubo in play-offs

By mei 14, 2024 No Comments

Foto: Martin de Haan

BRUGWEDSTRIJD
Hoornse ploeg verslaat Marlène en treft nu stadgenoot Hovocubo in play-offs

Vertrouwen bij Veerhuys

Veerhuys mag zich gaan opmaken voor een dubbele ontmoeting met stadgenoot Hovocubo. Net als een jaar geleden versloeg het Hoornse team FC Marlène in de brugwedstrijd met 2-3. De winnende treffer viel achttien seconden voor tijd via Nigel Wijdenbosch. 

Bron: NHD – Robin Kaandorp

HOORN Dat Veerhuys op volle sterkte goed genoeg was voor de top zes wordt de laatste weken wel bewezen. Het team van Anand Jagdewsing won op soevereine wijze de handhavingspoule en was nu ook de beste in de brugwedstrijd. Al kon het boeiende duel tegen FC Marlène beide kanten opvallen. ,,Al vond ik het wel terecht dat wij hem uiteindelijk wonnen”, stelde Stefan Dol, die daarmee zijn afscheid van de eredivisie nog even uitstelde.

 

Een zeer moeizame start van het seizoen, hoofdzakelijk veroorzaakt door een waslijst aan afwezigen, zorgde ervoor dat de Hoornse ploeg voor het tweede jaar op rij tot de ’B-poule’ veroordeeld was. Maar andermaal kwam het nog goed voor Veerhuys en gaan zij nu met meer ambitie dan vorig jaar de eerste ronde van de play-offs.

Was het treffen met Tigers Roermond toen een leuke bonus, nu is er het geloof dat de ploeg zeker niet bij voorbaat kansloos is tegen Hovocubo. ,,Het zal natuurlijk zeker niet eenvoudig worden, maar we hebben echt nog niet verloren”, was Dol zelfverzekerd. ,,We zitten in een goede flow.”

Veerhuys was in het boeiende treffen voor rust de beter voetballende ploeg, maar Marlène zette daar veel wilskracht tegenover. Jesse Koeman bracht al vroeg de stand op 0-1, maar Steije Kee schoot tien minuten later de 1-1 langs keeper Marcel Ons.

Ook na rust kon het nog alle kanten op. Al kreeg Marlène meer echte kansen dan voor rust. Het was echter Stefan Dol die voor 1-2 zorgde. Dol speelde de afgelopen zeven jaar bij Marlène en was onder de indruk van de tegenstand. ,,Je ziet dat het systeem er ook bij die jonge jongens goed inzit.”

Marlène zette de weer onvermoeibare Steije Kee in als vliegende keeper. En dit keer met succes, want Younes Daari (die naar VNS vertrekt, red.) leek er een verlenging uit te gaan slepen. De slotminuut was echter hectisch, Dol was dichtbij de 2-2 en Amir Molkarai kreeg zijn tweede gele kaart. In overtal was het Nigel Wijdenbosch die de winnende treffer binnenschoot. ,,Ik denk dat die rode kaart terecht was”, aldus Dol. ,,David Albert had een vrije schotkans op open doel.”

Voor Dol zijn het laatste wedstrijden in de eredivisie. De Spanbroeker houdt het na dit seizoen voor gezien. ,,Door mijn werk en mijn gezin wordt het steeds lastiger. Daarom ga ik volgend jaar een paar niveaus lager met vrienden bij VVS verder. We trainen niet en ik kan het op de fiets af. Het had ook niet erg geweest om af te sluiten bij mijn oude club, maar ik ben ook wel blij dat we nog even doorgaan. Ik zie het vooral als een leuk toetje.”

zaalvoetbal play-off: FC Marlène – HV/Veerhuys 2-3

  1. Koeman 0-1, 12. Kee 1-1, 28. Dol 1-2, 38. Y. Daari 2-2, 40. Wijdenbosch 2-3.

Foto’s: Gerrie Fotografie

Verslag uit het NHD