NieuwsVeerhuys 1

Grote zege Veerhuys 1 op Hommel (12-5)

By januari 26, 2020 No Comments

24-1-2020.

Veerhuys behaalde in de eredivisie een grote zege op de nummer drie,  het Brabantse de Hommel. Het werd in Hoorn maar liefst 12-5 . Dat was verrassend want de week ervoor won deze tegenstander nog ruim van Hovocubo. Veerhuys kon deze avond niet beschikken over de geschorste Mukhtar Suleiman en over Thomas Schaap. Laatstgenoemde moet worden geopereerd aan een liesbreuk en kwam de laatste tijd al niet meet in actie vanwege deze blessure. De bezoekers hanteerden een laag tempo terwijl  het jonge Veerhuys er regelmatig flitsend uit kwam. De  live-stream wedstrijd was te zien via het kanaal van Don Leo en kan ook nog in het hieronder vermelde verslag terug worden gekeken.


Bron: WF Nieuws

Machtsvertoon van jonkies Veerhuys

Na een kleine aftastfase opende de Brabanders nog wel de score maar in een tijdsbestek van zes minuten tilde ’t Veerhuys de stand naar 6-1 met onder andere een loepzuivere hattrick van Younes Daari, de topscoorder van de Nationale Eredivisie.

Na de rust, die bereikt werd met 6-2, probeerde de Bossenaren nog wel terug te komen in de wedstrijd 6-3, maar daarna was het wederom een ontketenend Veerhuys wat de dienst uit maakte. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was de tussenstand inmiddels 10-3 geworden en probeerde FCK De Hommel nog wat te forceren met een vijfde veldspeler maar daarin werd er een te traag tempo gehanteerd waardoor de Hoornaren dit eenvoudig konden verdedigen.

Uiteindelijk werd de eindstand 12-5 waarbij in de slotfase ’t Veerhuys nog enkele kansen onbenut liet maar de euforie voerde de boventoon na deze puik gespeelde wedstrijd.

Na afloop sprak onze verslaggever met Daan Buurman en Younes Daari, spelers van ’t Veerhuys, gevolgd door Piet Gabriels, de coach van FCK De Hommel. Tot slot ook een reactie van de winnende coach Antoine Gooyers van ’t Veerhuys.

Foto’s: Frank  Brussel

Bron: NHD

Veerhuys is thuis veel te sterk voor De Hommel

Veerhuys heeft vrijdagavond een meer dan uitstekende overwinning geboekt op FCK de Hommel. De ploeg van Antoine Gooyers won in eigen huis met 12-5 van de Brabanders.

Hoewel de bezoekers nog wel op voorsprong kwamen, was Veerhuys de baas de eerste helft. ,,We hadden ons huiswerk goed gedaan. Zij schakelen namelijk vaak slecht om en dat was tegen ons weer het geval. Ze dachten de klus wel even te klaren tegen onze jonge ploeg, maar werden een paar keer flink weggecounterd. Op een gegeven moment scoorden we drie keer in twee minuten. Dat was genieten”, aldus trainer Gooyers.

,,Wat een groot voordeel voor ons was, is dat we allemaal enorm fit zijn. Bij De Hommel waren ze dat duidelijk niet. En dat merk je toch. Zeker als je een hoog baltempo hanteert”, vervolgde de coach.

Veerhuys ging rusten met een 6-2 voorsprong en na een korte opleving van FCK de Hommel, gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. ,,Het einde ging nergens over. Zij gingen met een meevoetballende keeper spelen en wij kregen nog echt enorm veel kansen. We hadden er zeker nog zes moeten maken. Maar ik kan natuurlijk niet anders dan tevreden zijn.”

Belangrijke man aan de kant van Veerhuys was Younes Daari. De doelpuntenmachine, die dit jaar het net heel makkelijk weet te vinden, nam zes treffers voor zijn rekening. Mukhtar Suleiman, een andere belangrijke kracht, miste de wedstrijd vanwege een schorsing.

Veerhuys-FCK de Hommel 12-5. Doelpunten Veerhuys: Ooievaar 3, Zwagerman 2, Daari 6, Biezen.


Bron: HoornsDagblad

HV VEERHUYS NU WEL DE BAAS IN EIGEN HUIS

Ondanks de schorsing van sterkmaker Mukthar Suleiman en een vroege achterstand tegen de dit seizoen sterk opererende Brabanders bleek de equipe van Gooyers oppermachtig. Met een hoog baltempo en vlotte combinaties deed men de gasten voortdurend pijn en was met name Younes Darri weer eens een plaag voor zijn tegenstanders door in dit duel liefst zes maal te scoren.

Na de pauze ging het minstens net zo makkelijk en de zes goals die de Hoornse formatie na de rust maakte waren eigenlijk nog een zwakke afspiegeling van het ware krachtsverschil. De Hommel probeerde nog wat te forceren met een meevoetballende keeper, maar kreeg de goals achter elkaar om de oren. naast de zes goals van Darri zorgden Ooievaar (3), Zwagerman (2) en Biezen ervoor dat het bij 12-5 eindigde.