Veerhuys 1

Grote overwinning Veerhuys op Watergras (13-3)

By januari 20, 2018 No Comments

19-1-2018.

Veerhuys behaalde in Hoorn een ruime overwinning  en stijgt daardoor op de ranglijst . Het team won met 13-3 van het laag geplaatste Watergras. Jong Veerhuys verloor deze avond verrassend met 4-6 van WN 1 en dat was een tegenvaller voor een periode titel. 

Bron: NHD

Foto Henk de Weerd

Na een aaneenschakeling van zware wedstrijden, waarin nauwelijks punten werden gepakt, trof Veerhuys vrijdagavond in GZV Watergras de ideale tegenstander om weer eens winnend de kleedkamer op te zoeken. En dat gebeurde ook. De hekkensluiter, die eerder dit seizoen al met 7-10 klop kreeg van de Hoornse ploeg, werd in de Vredehof op een nederlaag getrakteerd van maar liefst 13-2.

Het is dringen in de subtop van de eredivisie dit jaar. Waar Hovocubo en in iets mindere mate ’t Knooppunt boven de rest uitsteken, is het nog maar de vraag wie met deze twee ploegen de play-offs halen. Zo staan grote clubs als FC Marlène en FC Eindhoven in het rechterrijtje en doet Veerhuys voorlopig volop mee voor een plek bij de eerste vier.

Realiteit

Natuurlijk, het seizoen is nog lang en Veerhuys is met een smalle selectie behoorlijk kwetsbaar, maar de stand liegt niet. Toch heerst er na de eclatante zege op de hekkensluiter ook realiteit bij de pupillen van trainer Antoine Gooyers. ,,Aan het begin van het seizoen gingen we voor handhaving. Nu moeten we ons denk ik op plek vijf of zes richten”, aldus Dennis Pals, die in de eerste helft twee keer het net vond.

Wat de veegpartij tegen GZV Watergras uiteindelijk waard is, is naast drie punten moeilijk in te schatten. Ja, Veerhuys speelde goed, maar de tegenstander bakte er ook wel heel weinig van. De thuisploeg kreeg enorm veel ruimte en daar werd dankbaar van geprofiteerd. Bij aanvang duurde het nog even voordat de mannen van Gooyers het net vonden, maar na de openingstreffer ging het snel.

Scoringsdrift

Bron NHD

Eenvoudige counters, een vrije trap, simpel binnen tikken bij de tweede paal: op alle manieren werd doelman Jeffrey Brand in de eerste helft het slachtoffer van de Hoornse scoringsdrift. Deed de opponent uit Gouda dan helemaal niets terug? Jawel, doelman Arjan Heerland werd een paar keer serieus getest, maar de tijdelijk teruggekeerde goalie antwoordde met een paar geweldige reddingen.

Na de pauze ging de thuisploeg rustig verder met scoren. Aanvoerder Mo Darri dolde er zelfs lustig op los, wat nog voor enigszins vermaak zorgde. Maar echt leuk was het toen al lang niet meer. Immers heb je twee ploegen nodig om er een wedstrijd van te maken. Ver in de tweede helft was het zelfs volledig open huis en omdat ook Veerhuys niet meer zo scherp voor de dag kwam, stokte de score bij 13-3.

Dikke cijfers

,,Het was voor ons zaak om weer eens te winnen. En dan is het lekker om dat met dikke cijfers te doen”, aldus Pals. Dankzij de ruime zege staat Veerhuys nu op plek 6, met slechts drie punten achterstand op de nummer drie ASV Lebo. ,,Het is jammer dat we vorige week onnodig verloren van Amicitia. Anders hadden we er nog beter voor gestaan”, besluit Pals, die niet van plan is om veel verder omhoog te kijken.

,,Het probleem is dat we een smalle selectie hebben. Want bij het missen van maar één speler krijgen we het al moeilijk.’’ De aankomende weken is het dus vooral een kwestie van blessurevrij doorkomen en geen onnodige kaarten pakken. Wie weet wat er dan mogelijk is.

Veerhuys-GSV Watergras 13-3.

9. Darri 1-0, 11. Pals 2-0, 12. Pals 3-0, 14. Darri 4-0, 16. Darri 5-0, 18. Ooievaar 6-0, 22. Suleiman 7-0, 23. Darri 8-0, 26. Ooievaar (pen), 37. Daari 11-0, 38. Essanoussi 11-1, 39. Daari 12-1, 39. Essanoussi 12-2, 40. Essanoussi 12-3, 40. Suleiman 13-3.


Bron: Hoornsdagblad.nl

VEERHUYS OP SCHOT

Foto: Leo Giovannangelo

HOORN – HV Veerhuys heeft afgelopen vrijdag uitgehaald tegen GZV Watergras. De Hoornse zaalvoetballers leken bij rust al zeker van de zege, maar gingen in het tweede bedrijf onverminderd door. Het zorgde ervoor dat de ploeg een monsterzege boekte, 13-3.

De overwinning die HV Veerhuys boekte op GZV Watergras, was een welkome. De laatste zege dateerde immers van 17 november toen TPP werd verslagen. Met een zesde plaats staat de ploeg van coach Antoine Gooijers er echter keurig voor. Tegen Watergras, de huidige hekkensluiter, toonde de Hoornse formatie dat het dit seizoen niet als degradatie kandidaat hoeft te worden gezien.

Tegen de bezoekers uit Gouda was Mo Darri behoorlijk op dreef. Met vier treffers bewees hij wederom zijn waarde voor de ploeg van Gooijers. Darri wist na acht minuten de ban te breken, waarna de score in rap tempo werd opgevoerd. Acht minuten na de openingstreffer stond de teller immers al op 6-0. Nadat Pals tweemaal doel trof, wist Darri zijn tweede en derde doelpunt te maken. Nog voor rust werkte jongeling Jorg Ooievaar de zesde binnen.

Doorpakken
Vaak laten ploegen de teugels vieren bij een dergelijke voorsprong. Veerhuys liet het echter niet na om te tegenstander te trakteren op een pak slaag. Mukhtar Suleiman, opnieuw Darri, Ooievaar scoorden. De tiende treffer viel via Mark Zwagerman. In de laatste vier minuten wist Younes Daari met twee goals zijn naam op het scoreformulier te brengen, en ook Suleiman kon scoren. Jaouad Essanoussi wist in die slotfase nog wel een hattrick te maken, al was van spanning logischerwijs geen sprake. Toch waren die drie tegentreffers niet nodig. ,,We waren slordig na de 10-0, dat is zonde” aldus Gooijers.