NieuwsVeerhuys 1

Gooyers legt functie neer wegens drukte

By augustus 14, 2021 No Comments

Zaalvoetballers HV/Veerhuys zitten zonder coach. Eredivisieploeg zoekt opvolger voor Antoine Gooyers die zijn functie wegens drukte heeft neergelegd.

Bron NHD: Robin Kaandorp
HOORN

HV/Veerhuys is de oefencampagne in aanloop naar de nieuwe competitie in de eredivisie zaalvoetbal begonnen, maar doet dat zonder Antoine Gooyers. De coach heeft vanwege drukte in zijn privéleven zijn functie neergelegd. Veerhuys is nog op zoek naar een opvolger.

Archieffoto

,,Ik heb onder andere een andere baan”, licht Gooyers zijn vertrek toe. ,,Ik baal zelf ook wel, want er zijn bijvoorbeeld ook spelers gekomen die ik heb gevraagd. Maar het moment was daar dat het niet meer viel te combineren.” Gooyers blijft verder wel lid van Veerhuys. ,,En misschien is het in de toekomst wel weer mogelijk wat te gaan doen bij de vereniging.”

De trainingen en coaching staan nu tijdelijk onder leiding van het trio Aram Hakopov, Jorg Ooievaar en Marco Zwager. ,,Die regelen het onderling een beetje. Wie wat doet. Dat zijn ervaren mensen, dus dat komt wel goed”, vertelt voorzitter Adri Papa. De Hoornse formatie oefent de komende tijd onder meer tegen FC Marlène en OACN Boys. ,,En daarnaast wordt er twee keer in de week getraind. We werken ondanks deze tegenvaller gericht toe naar de competitie.”

Al benadrukt Papa dat het vertrek van Gooyers vooral jammer is. ,,Hij is echt een kind van de club die, met een korte onderbreking, al twintig jaar aan Veerhuys verbonden is. De situatie is helaas niet anders. We zijn nu op zoek naar een vervanger, maar dat valt op zo’n laat moment natuurlijk niet meer.

Veerhuys versterkte zich voor komend seizoen onder meer met David Albert (Zeemacht) en Valdy Barranco (ASV Lebo). Daarnaast staat de Hoornse club al jaren bekend om zijn grote en succesvolle jeugdafdeling. ,,En dan is het mooi om te zien dat er ook nu weer drie talenten doorstromen naar de selectie”, stelt Papa, die Lars Mettivier Meijer, Nigel van der Raad en Jeffrey de Moel komend jaar ziet aansluiten bij de Hoornse hoofdmacht.