Veerhuys 1

FC Eindhoven te sterk voor Veerhuys

By oktober 15, 2016 No Comments

In Eindhoven werd het een latertje.In de eerste helft wist Veerhuys de schade beperkt te houden (ruststand 2-1), in het tweede bedrijf liet de thuisploeg zien dat het niet voor niets bovenin mee draait in de Eredivisie.  Voor Veerhuys scoorde Odi de 1-1 gelijkmaker. Na de wissel van helft vond Joeri Akkerman voor Veerhuys 2x het net. De einduitslag was 7-3 en toen restte er nog een verre terug reis. Veerhuys 2 ( Jong Veerhuys) speelde bij W Nicols 4-4. Het verslag van het Vlaggenschip volgt hier later op de site. De komende twee wedstrijden zijn voor het eerste team ook weer uit. De eerstkomende wedstrijd is weer in Eindhoven, dan is de tegenstander zvv Eindhoven.


Eerherstel voor Veerhuys ondanks verlies tegen FC Eindhoven

EINDHOVEN – Veerhuys is er vrijdagavond niet in geslaagd om te verrassen. In Brabant werd met 7-3 verloren van FC Eindhoven.

Door Vincent Schot (NHD)


Het duel tussen de Hoornse ’nieuwkomer’ in de eredivisie en de Brabantse grootmacht van de laatste jaren was de enige competitiewedstrijd van dit weekend. Het duel stond eigenlijk gepland voor november, maar werd door de bond naar voren geschoven. Het maakte dat de ploeg van coach Antoine Gooyers twee keer moest spelen in korte tijd. Woensdagavond werd Veerhuys uitgeschakeld in het bekertoernooi door ZVV Volendam.

Na afloop van dat duel hekelde de trainer de instelling van zijn spelers. Hij zei vooraf dan ook te verwachten dat er iets werd rechtgezet door zijn ploeg. ,,Dat is gebeurd. Zeker voor rust. Daarin hielden we Eindhoven – een ploeg die op dit moment gewoon verder en beter is dan wij – lang op 1-1 en kwamen we ongelukkig 2-1 achter doordat we een speler van hun te gemakkelijk lieten wegdraaien. Zonde.’’

Na de pauze scoorde de thuisclub snel de 3-1 en de 4-1. Bij de eerste van die twee treffers zag doelman Barry de Wit er volgens Gooyers niet helemaal goed uit. ,,Met meevoetballende keeper hebben we toen nog wat geprobeerd. Scoorden ook nog twee keer, maar het was niet genoeg.’’

FC Eindhoven-Veerhuys 7-3.

Nimako 1-1, Akkerman 6-2 en 7-3.