Veerhuys F1

F1 in finale West 1 verliest van KFC F1

By april 19, 2015 No Comments

19-4-2015.

DE F1 bereikte de finale West 1, maar had niet de vorm van 2 dagen eerder. In de finale werd verloren van KFC en dat was ook de enige nederlaag van dit seizoen. De jongens hebben een prima jaar gedraaid. Het team voor volgend seizoen ondergaat geen wijzigingen en gaat in de toekomst nog hoge ogen gooien.

Verslag: Frits van Leeuwen

19-04-2015 :  F1 VERLIEST FINALE VAN K.F.C. OP DISTRICTKAMPIOENSCHAP WEST  1

Na twee dagen eerder  als Veerhuys  E6 in een zeer spectaculaire en doelpuntrijke wedstrijd kampioen te zijn geworden  mochten de talenten gaan proberen om zich , in hun oude rol als F1, ook te gaan  kronen als beste F-team van het KNVB District West I.

Daartoe moesten ze  op de vroege zondagmorgen gaan aantreden in de Sporthallen Zuid te Amsterdam, alwaar alle West I-kampioenen van de F- tot en met de A-junioren van de partij waren.

Veerhuys was van alle clubs verreweg met de meeste teams vertegenwoordigd op deze dag der kampioenen.

Met een complete selectie (liefst 10 spelers en dus 5 wissels op de bank) was de eerste wedstrijd tegen K.F.C. In een moeizame wedstrijd, waarin niet iedereen even scherp en alert was, bleven de doelpunten uit (0-0).

In de tweede wedstrijd stond stadsrivaal Hovocubo tegenover de talenten. Inmiddels wakker geschud door de coach waren de jongens  nu wel vanaf het begin goed bij de les, hetgeen resulteerde in een   3-0 voorsprong binnen vier minuten.  De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-1 zege.

In de laatste poule-wedstrijd was W.S.V’30 de tegenstander. Ook in deze wedstrijd verliep het spel niet erg soepel bij  Veerhuys, hetgeen mede te wijten was aan de scheidsrechter die uitsluitend bezig was met het op de centimeter nauwkeurig laten nemen van intrappen en daardoor het spel volledig ‘dood’ floot. Ondanks deze handicap kwam Veerhuys met een paar prachtige aanvallen op een 2-0 voorsprong die ondanks een tegengoal niet meer uit handen werd gegeven (2-1).

Dat betekende : De finale!

Met het winnen van de finale zou tegelijkertijd plaatsing voor het NK-toernooi  afgedwongen worden, dat in mei zal worden gespeeld.

Echter het liep anders…. KFC F1 dat ook de finale had gehaald, bleek opnieuw heel goed tegenspel te kunnen bieden en verscheen met een aantal goede aanvallers meerder malen dreigend voor ons goal.  Veerhuys had wellicht wel iets meer kansen maar verzuimde, ook  mede door de hele goeie KFC- keeper, deze  af te maken.

En dan is daar die aloude voetbalwijsheid dat “als je zelf de kansen niet maakt, je kan wachten op de tegengoal” en dat gebeurde dan ook (0-1).  Veerhuys zette daarna nog wel  aan voor een slotoffensief maar kreeg bij een uitval van K.F.C. de deksel definitief  op haar neus, eindstand 0-2.

De teleurstelling bij de talenten was groot!

Echter na een kwartier en na ontvangst van een prachtige KNVB-medaille kwamen de lachende gezichten weer terug en kwam ook het besef terug wat voor een prachtig eerste zaalvoetbalseizoen zij hadden gespeeld en wat voor een mooie kampioensfeestjes er al waren gevierd, inclusief een geheel team met coach in voetbaltenue onder de douche (“waar is dat feessie, hier is dat feessie !!”), gevolgd door patat met een AA-tje.

Twee keer kampioen (1x winterkampioen als de F1 en 1x voorjaarskampioen als de E6) worden in je eerste zaalvoetbalseizoen is een unieke prestatie en zal  je je altijd blijven herinneren !

De coaches zijn dan ook zeer trots op de jongens die zich in nauwelijks een half jaar zo goed hebben ontwikkeld dat ze nu al kunnen zeggen dat ze  echte zaalvoetballers zijn geworden !

Nu op naar volgend seizoen, wat hopelijk net zo mooi zal gaan worden als dit seizoen !

Opstelling : Senne, Mika, Sil, Timo, Ot, Jamil (1x), Mike, Charly (5x), Matthijs en Mokhtar