NieuwsVeerhuys 1

Eredivisieduel spannend, Hovocubo- HV Veerhuys (5-6)

By april 18, 2022 No Comments

17-4-2022.

In de winnaarspoule troffen beide teams elkaar binnen korte tijd twee maal. De thuiswedstrijd van Veerhuys werd in de slotfase nipt verloren maar ditmaal waren de rollen omgedraaid. Nu won Veerhuys in de slotfase door een 10 meter trap van David Albert. De topscoorder was na lange tijd weer inzetbaar en maakte maar liefst vier goals. Jorg Ooievaar en Nigel Wijdenbosch scoorden beiden 1 maal. Hovocubo nam in deze wedstrijd de leiding, maar Veerhuys gaf zich niet gewonnen en kwam heel knap terug in deze derby en won met 5-6. Een hele mooie prestatie dus van het team.

David Albert helpt Veerhuys aan winst in derby: ’We wisten dat Hovocubo twee dagen geleden de bekerfinale speelde. Als er een kans was om Hovo te pakken, dan was het nu’

Bron: NHD – Cas Broxterman
HOORN

Foto: Jan Mulder

Amper 48 uur na de winst van de KNVB Beker belandde Hovocubo van de hemel in de hel. Boosdoener: oud-Hovocubaan David Albert. Veerhuys was met 5-6 te sterk in de Hoornse derby.

Hij had er wekenlang naar uitgekeken. Persoonlijke omstandigheden zorgden ervoor dat David Albert in de tweede seizoenshelft nog geen minuut maakte in de zaal. Het was hard trainen om weer net zo fit te worden als zijn teamgenoten. Ondertussen bleef de teller op zestien goals staan. Hoe langer zijn comeback duurde, hoe verder hij zijn naam op de topscorerslijst zag dalen.

Uitgerekend tegen Hovocubo, de club waarvoor hij in 2019 met weinig succes één seizoen speelde, vierde hij zijn rentree. Met nog één minuut en twaalf seconden op de klok schoot Albert vanaf tien meter de winnende binnen voor Veerhuys. Het was zijn vierde goal van de middag.

Bewijzen

,,Het voelde alsof ik iets te bewijzen had”, vertelt hij. ,,Ik had vooraf berekend dat ik vier goals moest maken om een grote sprong op de topscorerslijst te maken. Daarnaast is het tegen mijn oude club, waar ik voor mijn gevoel geen echte kans heb gekregen. Het harde trainen heeft zich uitbetaald. Als ik zie hoeveel strijd we hebben geleverd, is het ook zeker geen onterecht resultaat.”

Hovocubo kwam op een 3-1 voorsprong, maar waande zich nooit veilig in de eigen Opgang. Telkens als een goal de fatale mentale tik voor Veerhuys moest zijn, kwamen de bezoekers terug. Het ging na rust in acht minuten van 4-1 naar 4-3, terwijl even daarvoor ook nog een goal van Veerhuys was afgekeurd.

Hicham Aklalouch zette Hovocubo nog geen minuut later op 5-3, maar binnen de kortste keren herstelde Jorg Ooievaar de marge. Albert deed de rest. De matchwinner vertelt dat Veerhuys handig gebruik heeft gemaakt van de situatie van de tegenstander. ,,We wisten dat Hovocubo twee dagen geleden de bekerfinale speelde. Als er een kans was om Hovo te pakken, dan was het nu”, stelt Albert.

Voor Hovocubo-trainer Sander van Dijk staat als een paal boven water dat vermoeidheid een rol speelde. Maar tegelijkertijd ziet hij dat liever niet als excuus. Dat het korte tijdsbestek tussen de twee duels problemen op zou leveren voor het spel dat zijn ploeg normaal gesproken speelt, lag immers in de lijn der verwachting. Het had een kwestie van anticiperen moeten zijn.

Vermoeidheid

Foto: Jan Mulder

,,We hebben in de finale bewust alles gegeven en op honderdtien procent gespeeld”, vertelt Van Dijk. ,,Je moet die wedstrijd gewoon winnen, want het is de eerste keer na twee coronajaren dat je weer eens een prijs kunt pakken. Dat de vermoeidheid toeslaat in de tweede wedstrijd in twee dagen tijd is niet gek, zeker omdat we ook spelers hebben die aan de ramadan meedoen. Maar als je vermoeid bent, moet je als team simpel voetballen. Dat kunnen we, zeker weten, maar we hebben het tegenovergestelde laten zien. Als ik eerlijk ben, is niemand van ons vandaag in de buurt geweest van een voldoende.”

Hovocubo heeft een beker op zak, maar loopt nu achterstand op in de strijd om de eerste plek. FC Eindhoven staat inmiddels vier punten boven de ploeg van Van Dijk. Het Veerhuys van trainer Najib Taki bezit nog steeds de zesde plek in de eredivisie.

Zaalvoetbal eredvisie

Hovocubo-Veerhuys 5-6

7. Bouzit 1-0, 18. Amghar 2-0, 19. Bouzit 3-0, 20. Wijdenbosch 3-1, 24. Bouzit 4-1, 25. Albert 4-2, 32. Albert 4-3, 33. Aklalouch 5-3, 34. Ooievaar 5-4, 34. Albert 5-5, 39. Albert 5-6.


HV Veerhuys verrast kersverse bekerwinnaar Hovocubo in derby

Bron: XYTO Media

ZWAAG – Nog geen 48 uur nadat Hovocubo de KNVB-beker in de wacht wist te slepen liep het uitgerekend in de derby tegen HV/Veerhuys averij op. Aan de hand van een uitblinkende David Albert, goed voor vier treffers, wonnen de gasten verrassend met 5-6.

Foto: Peter Fokker Fotografie

Coach Sander van Dijk van Hovocubo zal zich nimmer verschuilen achter het feit dat zijn ploeg vermoeid was na de parchtige bekerfinale van afgelopen vrijdag (5-2 winst op FC Eindhoven), maar gezien het spelbeeld tegen HV/Veerhuys leek het erop dat dit met name in de slotfase wel degelijk meespeelde. Hovocubo had namelijk bij rust reeds een 3-1 voorsprong en gaf in de laatste vijf minuten een 5-3 voorsprong weg tegen de plaatsgenoot. Aan de andere kant verdient het HV/Veerhuys natuurlijk ook de credits voor het prima spel tegen de titelkandidaat en wist men dat er uitgerekend deze zondag wat te halen viel.

Hovocubo startte voortvarend en kwam via treffers van Ilias Bouzit (2) en Amin Amghar op een comfortabele voorsprong. Op slag van rust deed Nigel Wijdenbosch iets terug.

In de tweede helft wist Bouzit met zijn derde de marge weer op drie te brengen, maar vervolgens begon de glansrol voor David Albert die Veerhuys met twee treffer dichterbij bracht. Nadat Hicham Aklalouch Hovocubo op 5-3 wist te zetten leek de winst voor Hovocubo, maar Jorg Ooievaar zorgde voor de aansluiting en het slotakkoord was voor de uitblinkende Albert die met nog eens twee treffers de winst bij HV/Veerhuys bracht: 5-6.