NieuwsVeerhuys 1

Eredivisie: Veerhuys wint thuis van De Hommel (6-4)

By april 30, 2022 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

29-4-2022.

Zelfs op Koningsdag werd er door Veerhuys 1 nog ingelast getraind voor de thuiswedstrijd tegen FCK de Hommel uit Brabant. Het is eigenlijk wel een heel raar  zaalvoetbaljaar met regelmatig dubbele weekend wedstrijden. Dit is o.a. nog het gevolg van het EK waar alles voor wijken moest en de corona problematiek.  Het is te hopen dat de KNVB deze dubbele wedstrijden per weekend op de vrijdag en de zondag  niet prolongeert voor het komende seizoen.  Wij vinden het namelijk  geen succes.

Tegen De Hommel begon Veerhuys slordig door binnen 20 seconden op 0-1 te komen. Het team dat de laatste tijd in goede vorm verkeerd herpakte zich en won deze wedstrijd met 6-4. De doelpuntenmakers waren : Hoessein Jabir ( 2x), Jorg Ooievaar (2x),David Albert en Jeffrey de Moel beiden 1x. Door de winst partij stijgt het team weer een plekje omhoog mede omdat BE en Volendam hun wedstrijden verloren. Het komend weekend staan er weer twee wedstrijden op het programma.

Op vrijdag 6 mei  speelt Veerhuys uit tegen Volendam en op zondag 8 mei volgt  de uitwedstrijd tegen Eindhoven.

Veerhuys klopt De Hommel en houdt zich op de zesde plaats

Bron: NHD

HOORN Veerhuys blijft volop meedoen voor de zesde plaats in de kampioenspoule, een plek die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs om de titel. De zaalvoetballers wonnen thuis van FCK De Hommel.

Tegen de ploeg uit Den Bosch kende Veerhuys een slechte start. Er stonden pas vijftien seconden op de klok toen De Hommel de score opende. Het was een stand die bijna een kwartier bleef staan. Toen repareerde Veerhuys de schade via Jorg Ooievaar, om daarna via David Albert een voorsprong te nemen.

Omdat De Hommel direct daarna ook weer scoorde, gingen beide ploegen met een 2-2 tussenstand rusten.

Na de pauze was het Veerhuys dat heel snel scoorde. Amper terug in het veld maakte Hoessein Jabir de 3-2. Nu waren het de bezoekers die na drie minuten langszij kwamen. Halverwege de tweede helft tekende Jeffrey de Moel voor de 4-3 en maakte Ooievaar zijn tweede van de avond. De Hommel maakte het nog spannend met de 5-4 een minuut voor tijd, maar Jabir ontnam de Bosschenaren van alle hoop.

Veerhuys-FCK De Hommel 6-4

Doelpuntenmakers Veerhuys: Ooievaar 2, Jabir 2, Albert, De Moel.

 

 

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel