NieuwsVeerhuys 1

EREDIVISIE: Veerhuys-Scagha gelijkspel (4-4)

By oktober 21, 2023 No Comments

20-10-2023.

Veerhuys kwam in eigen hal niet verder dan een 4-4 gelijkspel. In de eerste helft leidde de thuisploeg met 2-0, maar de voorsprong had veel groter kunnen zijn als alle kansen beter zouden zijn benut. In de tweede helft kwam Scagha goed terug. Uiteindelijk werden de punten verdeeld.

HV/Veerhuys – Scagha ’66 | HIGHLIGHTS

Hieronder het verslagje van het NHD met de Hoornse coach Anand Jagdewsing.

Veerhuys is van de nul af maar kan daar nog niet mee leven

 Ja, de zaalvoetballers van HV/Veerhuys zijn van de nul af. Kon die ploeg daar na de remise tegen Scagha ’66 (4-4) mee leven? Nee. ,,We hebben inmiddels acht punten verloren. Dit doet wel even pijn’’, zei trainer Anand Jagdewsing.

Bron: NHD

Eerst bij FC Marlène (5-4) en twee weken later op bezoek bij OS Lusitanos (6-5) verloor Veerhuys met één doelpunt verschil. Ongelukkige en ook onnodige scenario’s die maakten dat de formatie uit Hoorn langer dan gebruikelijk puntloos bleef. Nieuwkomer Scagha ’66 leek wat dat betreft de ideale tegenstander om daar iets aan te doen. Maar de gastheer vergat zichzelf voor de rust al vaker te belonen tegen de promovendus uit Schagen. Na een matige openingsfase schoot Jesse Koeman nog wel de 1-0 binnen en Jeffrey de Moel volgde zijn voorbeeld: 2-0. ,,Wij hadden er in die periode meer moeten maken’’, zei Jagdewsing.

Reden voor paniek was er in die fase nog niet, dat veranderde na de rust. Toen ook Scagha er een wedstrijd van wilde maken en, vaak door toedoen van Veerhuys, zelfs op voorsprong kwam: 2-3. ,,Het was de eerste keer dat ik acht spelers had. Jongens die terug zijn gekomen van blessures. Omdat ze fysiek nog niet helemaal fit zijn en Scagha vol druk zette, gebeurde er iets in die koppies. Daardoor gingen ze gekke dingen doen.’’

Na de gelijkmaker van Nigel Wijdenbosch sloeg Scagha vlak voor tijd opnieuw toe: 3-4. Even leek Veerhuys weer tegen een nederlaag aan te lopen, Stefan Dol bepaalde anders: 4-4.

Dat een overwinning er voor de vierde keer op rij niet in zat, kwam binnen bij de trainer. ,,Maar Scagha deed dit ook gewoon goed. En wij gingen daar niet slim mee om. Er is nog voldoende werk aan de winkel.’’

Veerhuys-Scagha ’66 4-4 (2-0).

Doelpunten Veerhuys: Koeman, De Moel, Wijdenbosch, Dol.