Veerhuys 1

Eredivisie: Veerhuys 1 wint bij Marlène met 3-5.

By oktober 14, 2017 No Comments

13-10-2017.

Van de wedstrijd Marlène tegen Veerhuys zijn tv opnames gemaakt, want deze wedstrijd was verkozen als WEDSTRIJD VAN DE WEEK. 

Fotografie: XYTO Media

 Uit het Hoorns Dagblad

HEERHUGOWAARD – HV Veerhuys heeft op bezoek bij FC Marlène een 3-5 overwinning geboekt. De Hoornse ploeg begon gretig en was de terechte winnaar.

HV Veerhuys kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Mo Darri schoot een vrije trap laag over de grond achter Peter Rozenbeek waardoor de Hoornse ploeg een 0-1 voorsprong innam. Voor de ploeg van coach Antoine Gooyers was het ongetwijfeld een geweldig begin. Na de openingstreffer bleef Veerhuys gretig, terwijl de Heerhugowaarders wat slap begonnen. “Ik denk dat we vandaag slap begonnen en dan loop je achter de feiten aan” blikt Ismael Hamdaoui terug.

In de achtste minuut vergrootte de thuisploeg zelf de zorgen. Doelman Peter Rozenbeek kwam ver uit zijn doel, maar Jorg Ooievaar wist hem de bal af te pakken en raak te schieten. De ploeg kwam enkele minuten later goed weg toen Odi Nimako de paal raakte. Nog voor rust kwam Marlène terug in de wedstrijd. Stefan Dol bracht met de punt van de schoen de 1-2 op het scorebord.

Daari
Met een 1-2 ruststand was het duidelijk dat het in het tweede bedrijf alle kanten op kon. Vier minuten na rust kon Danny Havermans in tweede instantie raak schieten. Hierna was het Veerhuys dat de overhand had. Een belangrijke rol daarin was voor Younes Daari. Na een mooie passeerbeweging verschalkte hij Peter Rozenbeek. Hierna zette hij Mukhtar Suleiman voor een leeg doel waarmee de 2-4 een feit was. Halverwege de tweede helft besliste Veerhuys het duel. Op aangeven van Mo Darri was het Younes Daari die de bal vanuit de lucht op fraaie wijze binnenschoot. Na meerdere gelen kaarten, en de 3-5 van Hamdaoui eindigde het duel dus in een overwinning voor de bezoekers uit Hoorn.

“Ik denk dat wij nog heel veel moeten leren, maar ik verwacht dat het uiteindelijk goedkomt. Al hoop ik niet dat het te laat is” aldus Hamdaoui die bij de 2-5 wel het gevoel had het duel gespeeld was. “We kregen na 2-3 nog kansen via mijzelf en Cretier, maar dan scoren ze 2-4 en 2-5. Dan is het klaar. We scoren nog wel de derde treffer, maar veel te laat”. Bij de Hoornse ploeg waren er dus vele lachende gezichten, en een hoop tevredenheid. “Zeer terecht, met zijn alle gestreden” blikt Younes Daari terug. “We hebben het Marlène echt moeilijk kunnen maken. Negen punten, we gaan de goede kant op. We doen het met zijn allen”.

Daari was met twee doelpunten en een voorzet een belangrijke schakel in de Hoornse ploeg. “Ik zat lekker in de wedstrijd, goed in de duels. Na mijn eerste doelpunt kreeg ik meer zelfvertrouwen. Daarna een uitstekende bal van Mo Darri die er lekker inging” waarmee Daari doelt op de beslissende 2-5. “

Nogmaals, we hebben het gewoon uitstekend gedaan met het team. Dus gewoon perfect om hier te winnen bij Marlène.

Samenvatting EredivisieZaalvoetbal

Uit het NHD

Veerhuys handhaaft zich dit nog prille seizoen keurig bovenin de eredivisie. De Hoornse zaalvoetballers boekten vrijdagavond in Heerhugowaard alweer hun derde overwinning in vier wedstrijden. FC Marlène werd overtuigend met 3-5 verslagen door de formatie van coach Antoine Gooyers. Met negen punten staat de ploeg voorlopig op een gedeelde tweede plaats.

Veerhuys begon uitstekend aan de Noord-Hollandse derby in de Waardergolf. Na amper dertig seconden stond de 0-1 al op het scorebord. Mo Darri schoot een vrije trap, toegekend na shirtje trekken van Jeroen Kossen, achter doelman Peter Rozenbeek. Zeven minuten later verdubbelde Jorg Ooievaar de score. Toen de Marlène-goalie zijn doel uitkwam om de bal weg te werken, maar deze miste, had de jongeling de bal voor het binnen schuiven. Odinga Nimako was halverwege de eerste helft nog dichtbij de derde Hoornse goal, maar hij raakte de paal. Spanbroeker Stefan Dol punterde de thuisclub in de zestiende minuut op 1-2.

,,Dat was een rot goal, maar toen was er nog altijd niets aan de hand. Ondanks dat wij de wedstrijd al voor rust ’dood hadden moeten maken’ gezien de kansen die we kregen. Maar na rust komen zij op 2-2 en dan denk je toch heel even dat het toch niet zal gebeuren’’, zei Gooyers na afloop.

Kort na die gelijkmaker was het echter Younes Daari die Veerhuys weer op voorsprong bracht. In jacht op minimaal één punt gaven de Heerhugowaarders daarna veel ruimte weg en daarvan profiteerden met name Darri en zijn neefje Daari – die samen met Dennis Pals en Nimako noodgedwongen heel erg veel minuten maakten bij het verder piepjonge Veerhuys – naar hartenlust. Het resulteerde in nog eens twee Hoornse treffers van Mukthar Suleiman en Daari voordat Izzy Hamdaoui, met een meevoetballende keeper, de eindstand op 3-5 bepaalde.