NieuwsVeerhuys 1

EREDIVISIE: Veerhuys 1 ruim langs White Stones (10-2)

By oktober 12, 2019 oktober 16th, 2019 No Comments

Archieffoto Younes Daari

11-10-2019.

Veerhuys 1 beschikte over een grote selectie deze avond en vond in het bezoekende WS een tegenstander die geen sterke indruk achter liet. Het werd een grote thuisoverwinning van 10-2. Omdat de concurrentie geen punten morste veranderd er niet veel op de ranglijst. Veerhuys opende in deze wedstrijd al snel de score.


Bron: NHD- Kevin de Vries

Veerhuys heeft geen kind aan White Stones

Voor de derde keer in dit nog prille seizoen heeft Veerhuys een overwinning geboekt waarin het minimaal tien keer scoorde. In de eigen Vredehofhal werd het arme White Stones op een 10-2 nederlaag getrakteerd.

Thuis tegen White Stones betekent voor Veerhuys maar één ding: winnen. De formatie uit Egmond handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood en met het verlies van enkele sterkhouders is het voor veel ploegen de ideale tegenstander om punten tegen te pakken. Zo ook voor Veerhuys.

Het nog puntloze White Stones werd al snel op achterstand gezet en dat gaf Veerhuys de start waar het zo vurig op hoopte. ,,Tegen deze tegenstander heb je een snelle goal nodig. Want als zij de score openen en loeren op de counter, kun je het echt lastig krijgen”, analyseerde winnende trainer Antoine Gooyers.

Maar zover kwam het dus niet. Younes Daari zette zijn ploeg met een intikker op voorsprong, waarna de score eenvoudig werd uitgebreid dankzij Jorg Ooievaar. Met een werkelijk ongekend harde vrije trap, die doelman Jacco Walta nooit gezien heeft, zorgde hij voor de 2-0 om even later opnieuw zijn vernietigende linkerbeen te tonen. En White Stones kon daar weinig tegenoverstellen. Na acht minuten kreeg Tico Tervoort een eerste kansje, alleen meer dan een achterbal leverde dit niet op.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Iedere aanwezige had al in de gaten dat de bezoekers de achterstand nooit meer zouden goed maken en dat gaf Gooyers de gelegenheid om wat meer te wisselen. Onder meer Thijs Nugter en Jasper van Halderen kregen flink wat speeltijd en dat gaf sterkhouders als Daari, Ooievaar en Suleiman de kans om veelal te glimlachen naar bekenden op de tribune.

Toch bleef White Stones zoeken naar een eretreffer. En hoewel er wat gefrommel aan vooraf ging, zorgde Huib Sprenkeling voor een eerste boze blik bij de gepasseerde Veerhuys-doelman Stan Vertelman. Maar verder kwamen de bezoekers niet. Het was de thuisploeg die er in de slotfase nog een klein schepje bovenop deed, met de 10-2 als eindresultaat. De overwinning betekende voor Veerhuys de tweede zege in de competitie, na uitnederlagen bij FCK De Hommel en FC Eindhoven en een gelijkspel tegen ZVV Volendam. ,,Deze wedstrijd moesten we gewoon winnen. We hadden het ons alleen voor de rust makkelijker kunnen maken, maar uiteindelijk ben ik blij met dit resultaat”, stelde Gooyers.

2. Daari 1-0, 3. Ooievaar 2-0, 14. Ooievaar 3-0, 23. Hakopov 4-0, 23. Hakopov 5-0, 25. Daari 6-0, 32. Sprenkeling 6-1, 33. Daari 7-1, 33. Van Halderen 8-1, 40. Twisk 8-2, 40. Daari 9-2, 40. Suleiman 10-2.


Bron: Eredivisie zaalvoetbal

HV/ Veerhuys haalt opnieuw uit

Het is het HV/ Veerhuys opnieuw gelukt om de dubbele cijfers te behalen. In Hoorn was de ploeg met 10-2 te sterk voor White Stones.

De tien Hoornse treffers werden gemaakt door Younes Daari (4x), Jorg Ooievaar (2x), Aram Hakopov (2x), Jesper van Halderen en Mukhtar Suleiman. Namens de bezoekers uit Egmond Aan Zee deed Huib Sprenkeling twee keer iets terug.

White Stones coach Rogier Bunink vond dat zijn ploeg het de tegenstander ook wel erg makkelijk maakte tijdens deze wedstrijd. ‘We legden eigenlijk zelf de rode loper uit voor HV/Veerhuys,’ waren zijn duidelijke woorden.


Bron: RTV Noord Holland

HOORN – Het Hoornse Veerhuys heeft de zaalvoetbalderby tegen het Egmondse White Stones afgesloten met een dikke zege. De ploeg van Antoine Gooyers hield zich niet in en haalde dubbele cijfers: 10-2.

Younes Daari (4x), Jorg Ooievaar (2x), Aram Hakopov (2x), Jesper van Halderen en Mukhtar Suleiman waren allen trefzeker voor Veerhuys. Aan de kant van White Stones deed Huib Sprenkeling twee keer iets terug.

Interview en verslag: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/254628/veerhuys-verplettert-white-stones-in-noord-hollandse-zaalvoetbalderby

Video en verslag van RTV Noord Holland

HOORN – De helft van de clubs uit de eredivisie zaalvoetbal komt uit Noord-Holland. Logisch dat er vrijwel wekelijks een ‘derby’ is. Vrijdag stonden ’t Veerhuys en White Stones tegenover elkaar. De thuisclub is terug op het hoogste niveau en White Stones is bezig aan seizoen twee. De grote vraag is: Blijven zij erin?

De overlevingskansen van White Stones uit Egmond aan de Hoef zijn klein. Zeven spelers en een keeper vertrokken afgelopen zomer, nadat de ploeg van trainer Rogier Bunink zich ternauwernood had weten te handhaven.

White Stones onderaan
Aanvoerder Tim Emmerik is realistisch. “Eigenlijk ben ik de enige basisspeler van vorig jaar die over is. Ervaring op dit niveau is natuurlijk heel erg belangrijk en we missen individuele kwaliteit.” Na vijf wedstrijden staat White Stones als enige met nul punten onderaan.

“Gevaarlijke uitspraken”
’t Veerhuys heeft zich door de 10-2 zege op Whites Stones in het linkerrijtje gevoetbald. Trainer Antoine Gooyers verwacht ook dat zijn team wegblijft bij de onderste regionen. “Ik denk dat je de jongens en het niveau hebt om zeker bovenaan het rechterrijtje te eindigen, misschien wel meer. Alleen zijn dat wel gevaarlijke uitspraken.”

Over twee weken is de zesde speelronde in de eredivisie. White Stones speelt dan thuis tegen Feyenoord dat met één punt voorlaatste staat. ’t Veerhuys krijgt koploper Lebo op bezoek.