NieuwsVeerhuys 1

EREDIVISIE : Veerhuys 1 geeft overwinning uit handen bij Marlène (5-4)

By september 30, 2023 oktober 1st, 2023 No Comments

29-9-2023.

Veerhuys speelde eigenlijk goed in Heerhugowaard. Het team leidde bij rust met 2-4 door goals van Albert, Dol, Koeman en uitblinker Ooievaar. Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Door een paar persoonlijk fouten kon Marlène op gelijke hoogte komen en liepen de thuisploeg zelfs uit naar een 5-4 overwinning. Het was een beetje een deja-vu  in vergelijking met de wedstrijd van de week ervoor. Ook toen ging Veerhuys bij rust aan de leiding en scoorde het in de tweede helft niet meer en ook nu vielen er in het “derde Blok” vlak na de pauze weer twee tegen goals.  Bij Veerhuys waren overigens de spelers Wijdenbosch, Darri, Van Londen, Van der Laan en Ons nog immer niet inzetbaar.

FC Marlène – HV/Veerhuys | HIGHLIGHTS

 

FC MARLÈNE NA RUST LANGS HV/VEERHUYS

Bron: XYTO Media – Paul van der Molen

HEERHUGOWAARD – Met zes punten uit twee duels is FC Marlène de competitie uitstekend begonnen. Vrijdagavond werd HV/Veerhuys na een spannend en open duel met 5-4 verslagen.

De Noord-Hollandse derby in Sporthal Waardergolf was vooral een weerzien met oude bekenden. Zo verschenen bij HV/Veerhuys Stefan Dol en keeper Tom van Veen aan de aftrap en heeft ook coach Anand Jagdewsing een verleden in Heerhugowaard. Door blessures en schorsingen kon de ploeg uit Hoorn nog niet beschikken over Mo Darri, Nigel Wijdenbosch en Kevin van Londen die eveneens voor FC Marlène uitkwamen.

Aangezien het FC Marlène van coach Iwan de Mees dit seizoen sterk verjongd is en HV/Veerhuys dus nog verre van compleet was het moeilijk in te schatten wat het publiek kon verwachten, maar beide ploegen maakten er een open en leuk duel van waarin de thuisploeg tweemaal op voorsprong kwam, maar de gasten net zo vaak iets terug deden. De openingstreffer viel al vroeg toen Stije Kee een voorzet van Floris Kemps wist af te ronden. Na hands kon David Albert middels een strafschop gelijk maken. Kemps scoorde zelf kort hierna de 2-1 maar Stefan Dol deed zijn oude ploeg hierna pijn met de gelijkmaker. In de slotminuut van de eerste helft sloegen de gasten zelfs hard toe middels treffers van Jesse Koeman en Jorg Ooievaar.

Ook de tweede helft bood genoeg spektakel en toonde de jonge thuisploeg het nodige karakter. Talent Sem Besseling strafte een foutje van keeper Van Veen af en nadat Dol namens de gasten op de paal had geschoten kwam FC Marlène zelfs op gelijke hoogte. Een schot van Colin Kamp werd door Sjors Kaandorp tot doelpunt gepromoveerd. In de laatste tien minuten kon het dubbeltje beide kanten opvallen, maar bleek FC Marlène de gelukkigste. Waar Veerhuys nog tweemaal paal en lat trof en een uitblinkende doelman Mika Spigt tegen kwam daar wist aanvoerder Amir Molkârâi wel het net te vinden. Het bleek de beslissende treffer te zijn: 5-4.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel