NieuwsVeerhuys 1

Eerste periodetitel Veerhuys een feit

By november 7, 2015 No Comments

20151106-S1-001Uit het NHD:

Eigen suprematie grootste gevaar voor Veerhuys

HOORN – ,,Hey Youri! Doe eens even normaal man. Dat doe je toch niet?’’, roept Younes Daari vanaf de bank met een grote lach op zijn gezicht naar Youri Akkerman. Met een prachtige aanname en versnelling zet hij seconden eerder zijn tegenstander in zijn hemd om daarna met een nog veel mooiere sleepbeweging om doelman Dennis Schouwstra heen de vijfde treffer van Veerhuys aan te tekenen in het duel met Texel’94. Het zijn bewegingen die doorgaans voorbehouden zijn aan balgoochelaar Daari.
Dat er tijd is om grappen te maken over de schoonheid van weer een treffer zegt alles over het gemak waarmee de Hoornse ploeg de eilandbewoners aan de kant zet. Opnieuw onderschrijft de formatie van trainer Antoine Gooyers deze vrijdagavond dat het wel heel raar moet lopen wil het dit seizoen niet afsluiten met een kampioenschap in de eerste divisie A. White Stones weet de ploeg weliswaar aardig bij te benen in de stand, maar in het onderlinge treffen van eerder dit seizoen liet Veerhuys al zien dat het ook voor deze ploeg niet hoeft te vrezen.
Dat de suprematie van de geelhemden bij de zaalvoetballers zo nu en dan zorgt voor grappen en grollen is goed voor te stellen. Toch schuilt daarin wel een gevaar, zo blijkt naarmate de wedstrijd op de houten vloer van Sportcentrum Vredehof vordert. Er zijn weliswaar al 37 minuten gespeeld als het mis gaat, maar voordat de zoemer klinkt is het wel drie keer raak. En daar heeft de thuisploeg zelf de grootste hand in.

Vernederen
Eerst is het Akkerman die in de fout gaat bij de eerste tegentreffer en als ook de 7-2 al op het bord staat, leidt Daari de derde Texelse treffer in. Op nog geen meter van de goal kiest hij er niet voor om de achtste treffer tegen de touwen te jagen, maar om Schouwstra te vernederen en zichzelf en het publiek nog een pleziertje te gunnen. Zijn poging om de bal pal voor de goalies neus op te wippen om deze daarna over zijn hoofd heen binnen te schieten mislukt. De bal komt bij Jesper Arkenbout terecht en vanaf eigen helft schiet hij deze in het lege Hoornse doel.
,,Doodziek ben ik d’r van’’, zegt Gooyers zodra hij de kleedkamer uitkomt waar hij dit zijn mannen zojuist heeft verteld. Plezier heeft hij naar eigen zeggen niet gehad vanavond. ,,Bij rust staan we met 5-0 voor. Die zesde en zevende vielen ook snel, maar daarna verzuimen we om verder door te drukken. Gaan we gekke dingen doen. Dat kan gewoon niet. De periodetitel staat op het spel. Nu winnen we die waarschijnlijk toch wel, al was het maar op doelsaldo, maar dan moet je de kans niet laten liggen om daar nog eens extra aan te werken.’’
Na de twee Texelse doelpunten haalt hij doelman Nino van Amstel – die bij 7-0 eerste keeper Barry de Wit mocht vervangen – naar de kant en brengt hij Wesley Donkers als extra veldspeler in. ,,Nino is keeper van het tweede. Krijgt hij twee doelpunten om de oren omdat zij lopen te klooien. Dan laten ze hem dus gewoon zitten. In de slotfase wilde ik nog even met een meevoetballende keeper spelen. Gewoon om dat weer even te oefenen. Dan moet Daari zo’n bal gewoon binnen schieten. Nu kost het ons nog een goal.’’

imagePeriodetitel
In de laatste seconde laat Veerhuys zien hoe je een overtalsituatie wel goed uitspeelt. Met Donkers als eindstation wordt de moegestreden Texelse defensie voor de laatste keer deze avond stuk gespeeld.’’

Even later wordt duidelijk dat White Stones in het uitduel met Leekster Eagles punten heeft laten liggen (3-3) en de eerste periodetitel een feit is voor de Hoornse ploeg. Zoals Gooyers voor aanvang van het duel al zei is het een mooie strohalm voor het geval de titel niet wordt gepakt. Zolang Veerhuys de juiste momenten blijft kiezen om plezier te maken, zal het zover vermoedelijk alleen niet komen.

 

Doelpuntenmakers Veerhuys: Daari en Akkerman beiden 2x, Leijen, Reus, Zuiker en Donkers allen 1x.

Foto’s Ferry Hoks

De voorwedstrijd tussen Jong Veerhuys en Texel2 werd met 3-2 door de thuisploeg gewonnen.

Foto’s Ferry Hoks