Veerhuys 1

Eerste nederlaag Veerhuys 1

By januari 26, 2019 No Comments

25-1-2019.

Uit spelen op Texel is geen pretje zeker niet als je verliest. Bij winst was Veerhuys met twee vingers in de neus al bijna kampioen, het werd echter een 3-5 nederlaag. Bij Veerhuys ontbrak Max vanwege studie . Veerhuys stond bij rust met 0-2 achter en pal na de pauze zelfs met 0-3. In de tweede helft liep het beter , maar het kick en rush spel van vorige week voorspelde al niet veel goeds. Met een extra veldspeler (Jorg) liep het in de tweede helft beter, maar de keeper van Texel speelde een hele sterke wedstrijd. Veerhuys kwam nog wel iets terug maar de achterstand werd niet meer goed gemaakt.

De terugreis met een aparte boot waar maar twaalf man op kon liep ook uit en dan is het wachten in de regen niet prettig. Het werd een latertje deze kille winteravond want de terug reis met het bootje betekende ook nog een half uur staan voor onze landrotten. Voor de eilanders zal dit ongetwijfeld gewoon zijn, voor een aantal van ons echter een aparte ervaring.

HV VEERHUYS VERLIEST ONGESLAGEN STATUS

Door Koen Roozendaal op Zaterdag 26 januari 2019, Bron: XYTO Media

TEXEL – HV Veerhuys had afgelopen vrijdagavond de kans om nog verder uit te lopen op achtervolger Texel’94. Dat deed het echter niet. Sterker nog, de Hoornse ploeg leed de eerste nederlaag van het seizoen, 5-3.

In een wedstrijd waarin HV Veerhuys veel balbezit had was het Texel’94 dat halverwege met 2-0 aan de leiding ging. Nadat Lesley Koning uit een vrije trap voor de openingstreffer had gezorgd wist Pieter Jan Eelman de 2-0 te maken. De gasten kwamen niet tot scoren. ‘Hun keeper was goed’, aldus Jorg Ooievaar.

Al snel na de pauze maakte Pieter Jan Eelman de 3-0, waarna Jesper Arkenbout de score verder opvoerde naar 4-0. ‘Daarna wilden wij mee voetballende keeper gaan spelen’, vervolgde Ooievaar. Via Daan Buurman en Ooievaar kwam Veerhuys terug tot 4-2. Texel doelman Alexander Smit wist de 5-2 te maken. Ooievaar bracht de stand nog op 5-3, maar verder kwam de formatie van Peter van der Slikke niet. ‘We hadden heel veel kansen. Op basis van de tweede helft hebben we onszelf te kort gedaan. Voor rust misschien niet, maar die keeper was echt geweldig.’

Texel’94 – HV Veerhuys 5-3

Jong Veerhuys

Jong Veerhuys zat er deze avond ietwat warmer bij, het kreeg in sporthal de Vredehof o.a. versterking van junior Kyra. Tegenstander DWOV 1 was helaas iets te sterk voor het nog jonge team. Het werd 2-4.

Foto’s Frank Fotograaf Brussel

Meer foto’s van Frank via https://www.facebook.com/fotograaf.ldl