NieuwsVeerhuys 1

Drie hoofdrolspelers bezorgen Veerhuys tweede punt op rij

By oktober 30, 2023 november 1st, 2023 No Comments

Foto: Jaap van der Pijll

Mentale weerbaarheid kan HV Veerhuys niet ontzegd worden. Tegen gerenommeerde namen als FCK/De Hommel en Os Lusitanos leverde dat net geen gelijkspel op, tegen het hooggeplaatste VNS United gisteravond wel: 2-2.

HV/Veerhuys – VNS United | HIGHLIGHTS

Bron: NHD – Warner de Weerd

Keeper Robin Blaak goud waard voor Veerhuys

De vraag is waar Veerhuys had gestaan op de ranglijst als het minder personele problemen gehad. ,,We hebben door alle blessures in de eerste twee wedstrijden maar vijf spelers tot onze beschikking gehad en ook nu zijn we nog niet uit de zorgen”, verzuchtte Jagdewsing. ,,Nu had ik er zeven, maar niet iedereen was even fit. Zo moest ik Jorg Ooievaar op een gegeven moment noodgedwongen naar de kant halen.”

Dat was geen fijn besluit, want Ooievaar was in de eerste helft een van de bepalende spelers bij een Veerhuys dat goed voor de dag kwam. Zo goed zelfs dat de Amsterdamse tegenstander na tien minuten al vijf pittige overtredingen had gemaakt, waardoor het zich in het restant van de eerste helft niets meer kon permitteren wilde het Veerhuys geen tienmetertrap bezorgen. Met verzorgd spel, waarbij met name Stefan Dol, Ooievaar en Jesse Koeman zich lieten gelden, wist Veerhuys de Amsterdamse opponent terug te dringen en ook kansen te creëren.

Die gingen er niet in waarna het gebrek van de Hoornse ploeg naar voren kwam: een fysiek sterke verdediger. VNS United had die in de persoon van Martin van Eeuwijk wel en daar kwam ook de eerste goal uit voort. Van Eeuwijk kon niet worden afgestopt waarna zijn poging tegen de paal ging maar Wassim Aanquich vervolgens van dichtbij kon intikken. Vijf minuten later knalde Kevin van Londen de gelijkmaker binnen en leek Veerhuys vervolgens door te drukken.

In de laatste anderhalve minuut voor de pauze verloor de ploeg echter volledig onnodig de concentratie, met De Moel voorop. Hij kreeg eerst geel voor mekkeren tegen de leiding en solliciteerde met twee overtredingen naar rood. Dat bleef hem bespaard, maar luttele seconden voor het rustsignaal ging uitgerekend aanvoerder Nigel Wijdenbosch in de fout, waardoor Aanquich in staat werd gesteld zijn tweede te maken. In de slotfase van de tweede helft waren deze spelers opnieuw bepalend, met Wijdenbosch die in de slotseconde de winnende op de schoen had en De Moel die even daarvoor, ook in de laatste minuut, voor de gelijkmaker had getekend.

De seizoensstart is frustrerend te noemen voor Veerhuys, dat nog altijd wacht op zijn eerste zege in de eredivisie maar wel zijn tweede punt op rij pakte. Met dank ook aan keeper Robin Blaak, die in de eerste helft al sterk acteerde maar in de tweede helft spelers en de toeschouwers van de tegenstander tot wanhoop dreef met uitstekende reddingen. ‘Hé keepertje, laat je er wel nog een door?’, viel er van de tribune te horen. ,,Tja, we waren de controle in de tweede helft lange tijd kwijt”, zag ook Blaak die nog geen maand geleden een telefoontje kreeg. ,,Of ik weer wilde keepen. De reden: eerste keeper Marcel Ons is geblesseerd en tweede keeper Tom van Veen zit met zijn werk waardoor Veerhuys afhankelijk was van een zeventienjarige keeper (Daan Spithoven, red.). Ik heb vier jaar niet in de zaal gekeept, omdat ik destijds geen zicht op speeltijd had. Tegenwoordig ben ik keeper bij Zwaluwen’30 op het veld, maar Veerhuys is wel mijn ‘cluppie’ en ik ben als doelman ook meer geschikt voor de zaal omdat ik een echte reactiekeeper ben.” Om met een lach te besluiten: ,,Ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen laten zien.”

zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys

VNS United 2-2

10. Aanquich 0-1, 15. Van Londen 1-1 20. Aanquich 1-2, 40. De Moel 2-2.

Foto’s: Gerriefotografie

Foto’s: Jan Groot