NieuwsVeerhuys 1

DERBY Veerhuys maakt het spannend tegen Hovocubo (4-6)

By november 6, 2021 november 7th, 2021 No Comments

Maakt Marcel Ons tegen Hovocubo eindelijk zijn rentree, staat de doelman va Veerhuys nog steeds veel langs de kant. Ik heb nog nooit zoveel gelopen in een wedstrijd. 

 Zowel Veerhuys als Hovocubo begon vrijdagavond met vertrouwen aan de stadsstrijd. De thuisclub had de overwinning op Groene Ster nog vers in het geheugen. Door de tweede uitzege op rij staat Veerhuys zevende in de eredivisie, een plek die recht geeft op het spelen om de prijzen in de tweede seizoenshelft.

Hovocubo kwam afgelopen week niet in actie in de eredivisie vanwege Europese verplichtingen. In Bosnië en Herzegovina plaatste de club zich voor de laatste zestien van de Champions League. De unieke prestatie voor een Nederlandse club was niet het enige voor Hovocubo om tevreden over te zijn. In eigen land gunde het dit seizoen nog geen tegenstander ook maar een punt.

Goede moed aan beide kanten of niet, vooraf beloofde het toch vooral een drukke avond te worden voor de doelman van de thuisclub. Niet alleen is Hovocubo koploper, het is ook de meest productieve ploeg van de eredivisie. Zoals tot nu toe iedere wedstrijd dit seizoen werd Damian Gooyers verwacht onder de lat van Veerhuys, maar plots was daar Marcel Ons. ,,Dat had ik niet verwacht toen ik maandag voor het eerst weer met de groep meetrainde. Ik speelde nog helemaal niet door een zweepslag die ik op het veld opliep en Damian heeft het heel goed gedaan dit seizoen.’’

Estafette

Trainer Najib Taki besloot toch om de Amsterdammer het veld in te sturen tegen Hovocubo. Mooi voor Ons: ,,Ik heb met Lebo vaker derby’s gespeeld, maar dit is de bekendste derby in de zaal. Drie weken geleden begonnen ze er hier al over.’’

Helaas voor de goalie stond hij nog steeds grote delen van het duel langs de kant. ,,Ik heb nog nooit zoveel gelopen in een wedstrijd. Het leek af en toe wel een estafette.’’ Hij doelt op het stuivertje wisselen op de bank met Thijs Nugter. Taki is niet vies van het spelen met een meevoetballende keeper en tegen Hovocubo begon hij hier al in de negende minuut mee. Direct leverde het Veerhuys een treffer op. Nugter, in de keeperstrui, speelde Nigel Wijdenbosch vrij en die scoorde van dichtbij. De aansluitingstreffer viel nog in dezelfde minuut dat Hovocubo op 0-2 kwam. Net als de openingstreffer kwam deze even eerder op naam van Soufian Charraoui.

Het was niet de enige keer dat het naar de kant halen van Ons effect had voor Veerhuys. Pal voor rust verdiende de club in overtal een tienmetertrap, binnen gekogeld door David Albert. Opnieuw was het in dezelfde minuut dat er een tegentreffer werd geincasseerd, ditmaal de 1-3 van Hicham Aklalouch.

Geduld bewaren

Vaak betekende het spelen in overtal echter dat de bal rond de middenlijn door drie spelers van links naar rechts werd getikt. Het maakte de wedstrijd er niet aantrekkelijker op, maar daar had niemand bij de thuisclub boodschap aan. ,,We hebben op deze manier al vaak succes gehad dit seizoen. Het is een van onze sterkste wapens’’, zegt Ons. En dat het overspelen van de bal, direct na rust zelfs drie en een halve minuut lang, vaker niets opleverde dan wel? ,,Het is zaak om geduldig te blijven, om te wachten tot je het gaatje vindt’’, haalt de goalie er zijn schouders over op.

Raakte Veerhuys de bal kwijt dan was het sprinten geblazen. Voor Nugter richting de bank en vervolgens voor Ons richting het lege doel. ,,Dat is best lastig. Je bent toch iedere keer bang dat ze ’m van ver over je heen schieten.’’

Dat gebeurde niet, maar scoren deed Hovocubo wel vaker dan Veerhuys. Het lag niet aan Ons, die een prima pot speelde, maar na veertig minuten zaalvoetbal stond zijn ploeg wel met lege handen: 4-6.

zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys

Hovocubo 4-6

3. Charraoui 0-1, 9. Charraoui 0-2, 9. Wijdenbosch 1-2, 16. Aklalouch 1-3, 16. Albert (tienmetertrap 2-3, 24. Mossaoui 2-4, 28. Aklalouch 2-5, 33. Ooievaar 3-5, 34. Charraoui 3-6, 35. Ooievaar 4-6.


Foto’s: Frank Fotograaf Brussel


Foto’s: gerriefotografie


Beelden Leo Giovannangelo


Bron: Beelden van NH nieuws  NH Nieuws

Hovocubo trekt aan langste eind in stevige Hoornse zaalvoetbalderby tegen Veerhuys

5 november 2021, 23.04 uur · Aangepast 6 november 2021, 16.03 uur · Door Frank van der Meijden

Hovocubo heeft vanavond de zaalvoetbalderby van Hoorn gewonnen tegen Veerhuys. Beide ploegen gaven elkaar tot aan de rust geen krimp, maar na de onderbreking maakte regerend landskampioen Hovocubo het verschil en werd er met 6-4 gewonnen. 
Hovocubo keerde eerder deze week terug van een succesvolle Europese campagne in Bosnië. De ploeg van trainer Sander van Dijk plaatste zich aldaar voor de laatste zestien in de Champions League. Voorafgaand aan het duel was Van Dijk daarom ook benieuwd hoe zijn ploeg er fysiek en mentaal voor zou staan tegen stadsgenoot Veerhuys.

Vanaf het eerste fluitsignaal bood Veerhuys goed tegenstand en maakten ze het Hovocubo erg moeilijk. Hovocubo was vaak slordig en maakte veel overtredingen waar Veerhuys gunstig gebruik van wist te maken. Mede dankzij een benutte strafschop van David Albert in de slotfase van de eerste helft was het verschil bij de rust maar één doelpunt in het voordeel van Hovocubo: 3-2.

Na de onderbreking probeerde Veerhuys steeds vaker, door in plaats van de doelman met een extra veldspelerte spelen, druk te zetten op Hovocubo. Een aantal keren ging dit mis waardoor Hovocubo dankzij treffers van Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch uitliep naar een 5-2 voorsprong. In de slotfase scoorde Veerhuys nog twee keer, maar verder dan de 6-4 eindstand kwam de ploeg van trainer Najib Taki niet.
Door de overwinning blijft Hovocubo gedeeld eerste in de eredivisie samen met FC Eindhoven. Beide ploegen wonnen al hun acht gespeelde wedstrijden. Veerhuys neemt de achtste plaats in op de ranglijst.


Bron: Hoorns Dagblad

HOVOCUBO NA EUROPEES SUCCES OOK IN DERBY TEGEN HV/VEERHUYS TE STERK


Hovocubo keerde eerder deze week terug uit Bosnië en Herzegovina na een succesvol verlopen groepsfase van de Champions League. De Van Dijk-equipe plaatste zich aldaar voor de laatste zestien in het kampioenenbal. Wellicht dat enige vermoeidheid een rol speelde, maar vanaf het eerste fluitsignaal bood Veerhuys, met in het doel de rentree van Marcel Ons, goed tegenstand. Na twee snelle treffers van Soufian Charraoui leek een makkelijke zege voor Hovocubo in de maak, maar eerst scoorde Nigel Wijdenbosch tegen en na de 1-3 van Hicham Aklalouch deed David Albert dat uit een strafschop. De ruststand was derhalve 2-3.

In de tweede helft probeerde Veerhuys, zoals zo vaak dit seizoen, met een extra veldspeler in plaats van de doelman extra druk te zetten. Dit liep ditmaal echter niet altijd goed en via treffers van Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch liep Hovocubo uit. Jorg Ooievaar wist nog twee treffers namens Veerhuys te maken, maar tussendoor scoorde Charaoui zijn derde van de avond en eindigde het op 4-6.

Door de zege blijft Hovocubo gedeeld eerste in de eredivisie samen met FC Eindhoven. Beide ploegen wonnen al hun acht gespeelde wedstrijden en hebben een voorsprong van vijf punten op FC Marlène. HV/Veerhuys neemt vooralsnog de achtste plaats in op de ranglijst.