NieuwsVeerhuys 1

DERBY Hovocubo heeft geen enkele moeite met Veerhuys

By december 17, 2022 december 20th, 2022 No Comments

Foto: Jaap van der Pijll

Buren treffen elkaar na één potje al niet meer

Bron: NHD – Vincent Schot

De één gaat spelen om de prijzen, de ander om erin te blijven. Dat is de conclusie na de Hoornse derby op de slotdag van de eerste seizoenshelft.

In de kampioenspoule zouden wij het heel moeilijk krijgen. Het is wel goed zo

 De liefhebbers hebben er lang op moeten wachten, maar in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft was het dan eindelijk zover: de Hoornse derby tussen Hovocubo en Veerhuys. Het duel van vrijdagavond was direct de laatste krachtmeting tussen de twee stadsgenoten van dit seizoen.

Het is het gevolg van de opzet van de hoogste zaalvoetbalklasse, waarin niet alle zestien clubs elkaar meer tegenkomen in de eerste fase. Door na twaalf speelronden de boel al onder te verdelen in de bovenste acht en de onderste acht ploegen moet de tweede seizoensfase meer aantrekkelijke duels opleveren. Potjes waarin het écht ergens om gaat. Het is jammer voor het zaalvoetbalpubliek in Hoorn want het betekent dat de burenruzie dit seizoen maar een keer op het menu stond.

’Kans alleen op papier’

Hovocubo gaat zich als nummer 2 van de stand opmaken voor de strijd om titelprolongatie, Veerhuys moet de meubels zien te redden als het de competitie in de derde week van januari hervat in de degradatiepoule. Het sluitstuk van de eerste seizoenshelft in sporthal De Opgang bracht hier geen verandering meer in. Het had nog wel gekund.

,,Die kans was er alleen op papier’’, zei Nigel Wijdenbosch na afloop over de kansen voor zijn ploeg om alsnog in de kampioenspoule terecht te komen. Veerhuys moest daarvoor winnen van Hovocubo, en nog was het afhankelijk van de uitslagen op andere velden. ,,Wij hebben eerder in het seizoen verzuimd om bij de beste acht te eindigen. Bij AGOVV uit, bijvoorbeeld. Daar stonden we met 0-2 voor en kregen we in de laatste tien minuten drie doelpunten tegen.’’

De routinier van Veerhuys is ook realistisch. ,,We verliezen vanavond kansloos van Hovocubo en begin deze week ook best wel ruim van Lebo. Zoals we dat eerder ook deden tegen Marlene. We hebben een selectie met veel jonge spelers, die leren meer van het spelen van dit soort duels, maar het verschil is gewoon te groot. In de kampioenspoule zouden wij het heel moeilijk krijgen. Meer mogen we op dit moment ook niet verwachten; wij zijn Veerhuys, geen FC Eindhoven of Hovocubo. Nee hoor, het is wel goed zo. In de degradatiepoule gaan wij ons zeker handhaven.’’

Aan de andere kant van het veld waren er heel andere geluiden hoorbaar. ,,We hebben in de eerste seizoenshelft alleen verloren van FC Eindhoven. Verder hebben we alles verdiend gewonnen. Als je mij dat voor afgaand aan het seizoen had gezegd, dan had ik ervoor getekend. Zeker omdat we zoveel nieuwe jongens moesten inpassen en best een zwaar seizoen hadden, met de Champions League erbij’’, toonde Hovocubo-trainer Sander van Dijk zich tevreden.

Verrassing

Omdat alle clubs in de kampioenspoule de helft van hun aantal punten meenemen begint Hovocubo eind januari pal achter koploper FC Eindhoven aan de strijd om titelprolongatie. ,,Normaal gesproken moeten wij tweetjes, FC Marlene, Tigers Roermond en Lebo uitmaken welke vier ploegen er uiteindelijk in de halve finales staan. Natuurlijk kan er altijd een verrassing tussen zitten, maar ik denk dat deze vijf ploegen ervoor gaan knokken.’’

Hoewel de mooiere potjes er nu aankomen is Van Dijk niet per se te spreken over de competitieopzet. ,,Liever had ik iedereen twee keer getroffen. En nog beter was het geweest als er dan twaalf teams in de eredivisie zouden spelen. Nu is het kwaliteitsverschil gewoon te groot. Er verliezen ploegen met echt héél grote cijfers.’’

zaalvoetbal eredivisie: Hovocubo – Veerhuys 9-2

7. Bouzit 1-0, 9. Attahiri 2-0, 9. Attahiri 3-0, 12. Bouyouzan 4-0, 20. Bouzit 5-0, 27. Amghar 6-0, 30. Bouzit 7-0, 34. Mellah 8-0, 36. Aklalouch 9-0, 38. Albert 9-1, 40. Koeman 9-2.

Foto’s: Jan Groot