NieuwsVeerhuys 1

DERBY eredivisie Veerhuys 1 – Hovo 1 (0-2) twee goals pas in slotfase

By april 9, 2022 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

8-4-2022.

Pas twee minuten voor tijd scoorde Hovocubo uit een vrije trap de 0-1. In een alles of niets poging van Veerhuys  viel daarna nog de 0-2. Een groot compliment voor ons jonge team dat het deze avond ook nog zonder Nigel Wijdenbosch en David Albert moest doen.


Derby loopt uit op een deceptie voor Veerhuys

Bron: NHD – Vincent Schot

Hovocubo slaat laat toe in duel waarin het lang worstelt

Foto: Jaap van der Pijll

 Echt spannend is de Hoornse derby al een tijd niet meer. Daarvoor is het kwaliteitsverschil tussen Hovocubo en Veerhuys in de loop der jaren te groot geworden. Toch werd het vrijdagavond weer eens ouderwets nagelbijten.

,,Heb je mij nodig voor een interview?’’, zegt Aram Hakopov. De aanvoerder van Veerhuys heeft er duidelijk geen zin in. Liever zoekt hij de kleedkamer op om zijn frustraties er achter gesloten deur uit te gooien. Het is goed te begrijpen. Veerhuys maakte Hovocubo het leven veertig minuten lang zuur, maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

Twee minuten en 27 seconden stonden er nog maar op de klok van sportcentrum Vredehof toen de thuisclub een punt in rook zag opgaan. Tot overmaat van ramp was het ook nog eens een knullige tegentreffer die Veerhuys te verwerken kreeg. De hele wedstrijd slaagde het erin om het gevaar van Hovocubo te neutraliseren. Dat het juist mis ging uit een vrije trap was dan ook pijnlijk.

,,Inderdaad, een beetje een domme vrije trap die we tegen kregen’’, beaamt Hakopov. ,,Ons plan was om er kort op te zitten, maar dit was iets te kort’’, zegt hij over de overtreding die Bart Overtoom maakte op een gevaarlijke plek. Karim Mossaoui kogelde de bal langs Marcel Ons, de doelman die de hele avond juist niet te passeren leek.

Binnen een minuut scoorde daarna ook Iliass Bouzit nog, maar die treffer deed er niet meer toe. Het was al gespeeld. ,,Onverdiend’’, baalde Hakopov. ,,Op basis van de hele wedstrijd hadden wij een punt verdiend. Wij wilden vanavond winnen, dat willen we iedere wedstrijd. Ons plan was om er kort op te zitten en Hovocubo het voetballen onmogelijk te maken. Daarin zijn we goed geslaagd. Dan is het extra zuur als je verliest door een vrije trap. Maar gezien het kwaliteitsverschil tussen ons en Hovocubo hebben wij het écht heel erg goed gedaan.’’

Sander van Dijk kon niet anders dan instemmen met de lezing van de aanvoerder van de tegenpartij. ,,Ik was verrast door de manier waarop Veerhuys speelde: fris en fel. Ze voetbalden gewoon goed. Ik kijk altijd eerst naar mijn eigen team en dus niet naar de manier waarop de tegenstander ons bestreed. En ik heb nog steeds heel veel uitgespeelde kansen van ons gezien, maar die moet je dan wel maken.’’

Uiteindelijk was het eind goed al goed voor zijn ploeg, die weer drie punten mocht bijschrijven en die geen kleerscheuren opliep, concludeerde de trainer. ,,Volgende week moeten we er écht staan: in de bekerfinale tegen Eindhoven. Iedereen denkt altijd maar dat wij in de competitie wel ruim winnen, maar zo makkelijk is het niet.’’

Waar Hovocubo zich opmaakt voor een duel om de prijzen kan Veerhuys nieuwe plannen gaan smeden om de stadsgenoot volgende keer wél te verslaan. Lang hoeven ze er niet op te wachten. De derby staat in de volgende speelronde alweer op het programma, dan in sporthal De Opgang.

zaalvoetbal eredivisie: Veerhuys – Hovocubo 0-2

37. Mossaoui 0-1, 38. Bouzit 0-2.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Foto’s: Gerrie Fotografie