Veerhuys D1Veerhuys D2

D1 en D2 leuke wedstrijd in topklasse 7-4

By september 12, 2015 No Comments

20150912-D1-team111-9-2015.

Het was een snelle en leuke wedstrijd tussen de beide teams in de topklasse die werd gewonnen door de D1 met 7-4. Al snel kwam de D1 op voorsprong, maar de D2 vocht zich knap terug. Door een paar foutjes achterin van de D2 liep de D1 vervolgens uit. Bij de D1 maakte Timur een sterke indruk. De wedstrijd was van goed niveau dus dat beloofd nog iets voor de rest van het jaar. Op de foto team D1.

 

HV Veerhuys D1 – HV Veerhuys D2: uitslag 7-4

De eerste competitiewedstrijd voor Veerhuys D1 zit erop. Zonder oefenwedstrijden, maar met een riante Hollandia D1-voorbereiding in de benen mochten we aantreden tegen Veerhuys D2. Allemaal bekende gezichten in de Vredehof sporthal!

D1 speelt dit seizoen met een nieuwe keeper, Timo. Hij speelde een erg goede en solide wedstrijd, op de juiste momenten stond hij op de juiste plek, en ook in balbezit zorgde hij voor een goede voortzetting, top!

Qua veldspelers speelden we met twee viertallen. We begonnen met Jeffrey, Nigel, nieuwkomer Daniel Meijers en spits Remco. Na vier minuten stond het 1-0, doelpunt van Remco na een fraaie assist van Daniel.

Het tweede viertal bestond uit Kevin, Lars, Jan en spits Timur. Dit team scoorde in de 10e minuut 2-0. De minuten hierna kregen we veel kansen, maar konden we niet het net laten bollen.

Na ruim een kwartier spelen werd het 3-0, door Daniel, die geheel zelfstandig de bal veroverde en wist af te maken. Jeffrey hield achterin alles zeer bekwaam in de gaten.

Daarna werd het minder qua niveau, of anders gezegd, de D2 begon te geloven in hun kansen want voor rust maakte de D2 knap 3-1 en 3-2. Even leek er een sensatie in de lucht.

De rust werd gebruikt om elkaar weer scherp te krijgen: zorg dat je blijft combineren en laat je niet aftroeven op inzet.

Direct na rust begon de grote Timur show, die binnen twee minuten via mooie combinaties met Lars en Jan twee keer knap bediend werd (door Jan): 5-2. In dit viertal hield Kevin achterin de rijen gesloten.

Tien minuten voor tijd scoorde Veerhuys D2 de 5-3, waardoor ze weer even hoop kregen. Als Veerhuys D2 wellicht ietsje meer gaat combineren gaan ze vast en zeker in het “linker rijtje” belanden.

Met nog acht minuten op de klok scoorde Nigel na goed doorzetten, op aangeven van Remco. Veerhuys D2 scoorde nog wel de 6-4 maar het slotakkoord was voor Timur, die vele technische hoogstandjes aan het publiek liet zien, en fraai de 7-4 eindstand op het scorebord liet noteren.

Een goede overwinning voor de D1, waarbij het publiek de grote winnaar was.

Aankomende vrijdag spelen we uit in Amsterdam tegen ASV Lebo D1.