NieuwsVeerhuys 1

CFE maatje te groot voor Veerhuys

By oktober 20, 2013 No Comments

20131018-S1-001In een uiterst aantrekkelijke wedstrijd, met veel kansen over en weer, heeft een zwaar gehavend CFE Ciba/ VDL Groep de uitwedstrijd tegen HV/Veerhuys verdiend met 4-9 gewonnen.  Zonder de geblesseerden Bali en Saadouni en de tijdens de warming-up uitgevallen Kuylaars, moest CFE wel met een uiterst smalle selectie de strijd aangaan met het tot nu verrassend goed presterende HV/Veerhuys. Ook Hulshorst was de afgelopen week ziek geweest en de verklaring dat CFE in de beginfase een afwachtende houding aannam, was te begrijpen.

Verslag uit het NHD

Verslag uit het NHD

“Misschien zijn we  wel te voorzichtig aan deze wedstrijd begonnen, maar verdedigend stond het goed en toen we op voorsprong kwamen hebben we de wedstrijd gecontroleerd.  Een verdiende overwinning en ik ben tevreden met deze prestatie”, aldus de winnende coach Carmelo Nieddu.

In de beginfase ging de strijd gelijk op. Beide ploegen creëerde kansjes, maar kwamen niet tot scoren. Het publiek genoot met volle teugen van het hoge tempo en de felle duels die werden uitgevochten. Halverwege de eerste helft opende El Attabi de score, op aangeven van Zerouali: 0-1. De Belgische topschutter laat iedere week van zich horen en is een plaag voor iedere tegenstander.

Mocht HV/Veerhuys nog de hoop hebben gehad op een resultaat,

Voorbeschouwing uit het NHD

Voorbeschouwing uit het NHD

dan was dat van korte duur. Een minuut na de openingstreffer was het Hulshorst die een half hoge pass van El Ghannouti, hard in het doel volleerde: 0-2. Kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien kwamen er volop. Doelman Grimmelius mocht van tien meter aanleggen, maar zijn schot werd gestopt. In de slotminuut was het echter wederom El Attabi die na een fraaie actie met een stiftje de doelman het nakijken gaf: 0-3.

Na de pauze bracht El Bouziani de spanning enigszins terug, maar in een tijdsbestek van zes minuten scoorden de Eindhovenaren liefst zesmaal. El Ghannouti, El Attabi (tweemaal), Zerouali en Kocak (tweemaal) zetten de teller op negen. Tussen het doelpuntengeweld door scoorde Brown voor de gastheren: 2-9.

Het spel golfde voortdurend op en neer en de verwoede pogingen om de tiende treffer te maken, stierven vaak in schoonheid. HV/ Veerhuys  toonde karakter, vocht voor een beter resultaat en kreeg in de slotfase loon naar werken door twee doelpunten van El Bouziani. De 4-9 einduitslag leidt ertoe dat CFE, samen met FCM, bovenaan staat en de nummer drie HV/Veerhuys op vier punten achterstand staat.

De volgende thuiswedstrijd van Veerhuys is op vrijdag 1 november tegen het Amsterdamse AORC.

Statistieken:
Goals:
9e min.                 0-1         Ilias el Attabi  (Mouhcine Zerouali)
10e min.              0-2         Dick Hulshorst  (Jamal el Ghannouti)
20e min.              0-3         Ilias el Attabi
27e min.              1-3         Mo el Bouziani
28e min.              1-4         Jamal el Ghannouti
29e min.              1-5         Ilias el Attabi   (Mouhcine Zerouali)
29e min.              2-5         Ryan Brown
30e min.              2-6         Mouhcine Zerouali  (Ilias el Attabi)
30e min.              2-7         Ilias el Attabi
33e min.              2-8         Adem Kocak
34e min.              2-9         Adem Kocak
35e min.              3-9         Mo el Bouziani
40e min.              4-9         Mo el Bouziani

Geel:
4e min.         Antione Merlino (CFE)
36e min.       Jamal el Ghannouti  (CFE)

Tien meter:
15e min.    Pieter Grimmelius (CFE) gestopt
37e min.    Mo Bouziani (HV) gestopt

Scheidsrechters:
Heren d’Onorio en Koene

Bron: CFE/VDL Groep