NieuwsVeerhuys 1

Betere leerschool is niet denkbaar

By maart 2, 2022 No Comments

JEUGD – Voor talenten van Veerhuys pakt seizoen perfect uit

Als jonge zaalvoetballer kun je niet bij een betere club zitten dan Veerhuys

Bron: NHD – Vincent Schot

 Veerhuys kende een uitermate hobbelige aanloop naar het seizoen. Krap twee weken voordat de eredivisie van start ging, werd er pas een trainer aangetrokken. Eén van de eerste dingen die Najib Taki zijn ploeg voorhield na zijn aanstelling was dat dit een leerjaar is.

Jorg Ooievaar, Aram Hakopov, David Albert, Nigel Wijdenbosch, Hoessein Jabir en Marcel Ons weten wel hoe de hazen lopen: zij draaien al langer mee op het hoogste niveau. Voor hun ploeggenoten is er in de eredivisie nog veel te ontdekken. Meer dan eens liet Taki zich al ontvallen dat hij de jongste ploeg van de eredivisie heeft. Met vooral spelers met een bouwjaar van (ruim) na 2000 kan het goed kloppen. Melle van Maarle en Jesse Koeman zijn pas zeventien, Jeffrey de Moel en Lars Mettivier Meijer één jaartje ouder.

,,We zijn dit seizoen onze rugzak aan het vullen met ervaring’’, is nog zo’n uitspraak van Taki. Gezien die jeugdigheid en de ultrakorte voorbereiding waren de prestaties in de eerste seizoenshelft boven verwachting. Veerhuys schaarde zich voor het tweede deel van het seizoen zelfs bij de ploegen die uitmaken wie er naar de play-offs om de landstitel gaan.

,,En daardoor kunnen we niet meer degraderen’’, zegt De Moel. Het seizoen is daarmee al geslaagd, maar volgens de jongeling valt er evengoed nog veel te winnen. Punten zijn meegenomen, maar hij doelt vooral op ervaring. ,,Als jonge zaalvoetballer kun je niet bij een betere club zitten dan Veerhuys. Hier krijg je snel een kans. Maar nu we alleen nog spelen tegen sterke teams als Eindhoven, Lebo, Marlene en Hovocubo leer je helemaal veel.’’

Van alle jonkies die Taki zijn vertrouwen schenk, lieten De Moel en Mettivier Meijer zich het best zien. Samen doorliepen ze de jeugd bij Veerhuys. ,,Vorig seizoen debuteerde ik in de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen De Hommel’’, zegt Mettivier Meijer. Dit jaar draaien de twee volop mee. ,,Daar heb ik al veel van geleerd. Om rustiger te zijn aan de bal bijvoorbeeld. In de zaal heb je weinig ruimte, maar je moet daar niet gestresst van raken. Dat deed ik nog wel eens. Nu veel minder.’’

De goede prestaties van De Moel en Mettivier Meijer zijn ook in Zeist opgevallen. Dinsdag meldden de twee zich voor het eerst bij Oranje O19. ,,De bondscoach had clubs gevraagd twee spelers naar voren te schuiven’’, vertelt De Moel. Veerhuys wist wel welk duo het in de etalage moest zetten. ,,Er zijn twintig jongens uitgenodigd en er zijn tien plekken. Twee voor iedere positie’’, weet Mettivier Meijer.

Streepje voor

Dat tiental mag later deze maand in Turkije proberen zich te kwalificeren voor het EK O19. Of bondscoach Hjalmar Hoekema ze meeneemt durven de twee niet te zeggen, maar dat ze door hun ervaring in de eredivisie tijdens de selectietrainingen een streepje voor hebben op spelers die bij hun club nog uitkomen in de jeugd staat voor De Moel en Mettivier Meijer als een paal boven water.

Hoe mooi een trip naar Turkije en een EK de twee ook lijkt, de focus ligt bij Veerhuys. ,,Als we in het tweede deel van het seizoen wedstrijden winnen is dat mooi meegenomen, maar we zijn vooral al bezig met volgend seizoen. Beter worden als team om dan misschien écht bovenin mee te doen’’, vertellen ze. De ploeg die er nu staat bij elkaar houden en de bank beter vullen zijn de doelen voor na het seizoen.

,,Zelf wil ik vooral nog beslissender worden. Dat de anderen het gevoel krijgen dat ze niet zonder mij kunnen’’, vat de doelgerichte De Moel zijn persoonlijke ambities samen. Mettivier Meijer, type cement tussen de stenen, weet ook waar zijn verbeterpunten liggen. ,,Vooral defensief kan het beter. Van jongens als Aram en Jorg leer ik veel.’’

Met het bezoek van FC Marlène begint zondag om 18 uur de volgende les voor de jongelingen.