Nieuws

Andijker miljonair door tweede plaats op WK Fortnite

By augustus 1, 2019 No Comments

Dave Jong (Rojo) heeft in New York de tweede plaats gepakt op het WK Fortnite. Samen met zijn Britse teamgenoot Wolfiez liet de 21-jarige gamer 48 andere teams achter zich. Ze wonnen 2,25 miljoen dollar.

“Dit is supervet”, zei ‘Rojo’ Dave na de finale tegen de NOS. Zenuwachtig was hij naar eigen zeggen niet. “We hebben er heel hard voor getraind, dus ik had de top-10 wel verwacht. Maar plek 2 is wel een verrassing.”

Wat hij gaat doen met de miljoenenprijs weet hij nog niet. “Ik denk ergens in investeren. Want een huis heb ik eigenlijk niet nodig. Ik zit nog steeds prima bij mijn moeder op mijn kamer.”

NEW YORK

„De tweede plaats had ik niet verwacht”, laat Andijker Dave Jong vanuit New York weten. Hij is zaterdag miljonair geworden door een podiumplaats te behalen op het wereldkampioenschap Fortnite in New York. De West-Fries won net als zijn teamgenoot 1.125.000 dollar.

„Wel gingen we er vanuit dat we de top tien minimaal gingen halen omdat we ons heel goed hadden voorbereid. We kwamen zo ver door de strategie. We hadden uitgezocht waar we in het spel het beste konden landen en gekeken naar voorgaande evenementen om beter te begrijpen hoe mensen spelen in een groot event waardoor het eigenlijk niet mis kon gaan.”

„De prestatie betekent heel veel, ik heb niet alleen 1,1 miljoen gewonnen. Alle media-aandacht helpt mijn carrière in Fortnite heel veel. Voor toekomstige toernooien zijn wij een duo dat sowieso wordt uitgenodigd.”

Of de Andijker nu ook financieel onafhankelijk is? „Dat weet ik niet”, zegt hij. „Ik moet natuurlijk nog belasting betalen; ik weet niet hoeveel dat precies is. Ik blijf gewoon verder gaan met Fortnite. Dit is pas het eerste wereldkampioenschap, dus jullie gaan nog veel meer van mij horen.”

VEERHUYS TALENT.

Dave Jong (rooie Dave) speelde vanaf de D pupillen tot en met de A junioren  in de zaal bij Veerhuys waar hij ook een keer landskampioen werd  . Op het veld begon hij  bij de Zouaven en een aantal jaren later maakte hij de overstap naar Hollandia. Na een lange veldblessure aldaar  legde hij zich toe op gamen en met succes zoals nu blijkt. Gefeliciteerd Dave, het is je gegund.