MededelingenVeerhuys F1

Ajax toernooien zaal groot succes

By januari 12, 2015 No Comments

2015 1 anderlecht 1e o10 2015 1 anderlecht beste speler 2015 1 kaa Gent 1e u 8 Vele honderden spelertjes kwamen de afgelopen weken in contact met zaalvoetbal via het door Ajax georganiseerde Amsterdam Yought Indoor toernooi. In de categorie onder 8, 0nder 9 en onder 10 werd er op Borghland op drie velden gespeeld. Het eerste weekend was dit voor de samenwerkende partners en in het tweede weekend kwamen veel BVO’s uit Nederland, België, Engeland etc. in actie.

Bij onder 10 werd Anderlecht kampioen en bij onder 9 was Ajax de winnaar (er werd in de finale gewonnen van Genk). De winnaar bij onder 8 was Gent .

Tijdens de dagen waren er veel prominenten aanwezig, waaronder de voorzitter van de Belgische bond en vele  bekende oud spelers zoals Brian Roy en Wim Jonk. Het niveau van het spel was met name in het tweede weekend bijzonder hoog. Ajax heeft op zaalvoetbal gebied een groot voorbeeld gegeven door dit leuke toernooi groots te organiseren.  Andere bvo’s maken steeds meer een omslag omdat men er  van overtuigd raakt dat met name het zaalvoetbal voor de jongste jeugd een extra toegevoegde waarde kan zijn. De Knvb was ook aanwezig. Het is nu aan de bond om door te pakken en voor een structuur 2015 1 F1 ajax toernooi b2015 1 psv feijenoordte gaan zorgen die het jeugd zaalvoetbal naar een hoger plan zal brengen. Het momentum is nu. We wachten vol verwachting op de plannen vanuit Zeist, aan de jeugd spelers  zal het niet liggen die zijn namelijk zeer enthousiast en willen graag zaalvoetballen.

Veerhuys dankt de organisatie uit Amsterdam voor hun voortrekkersrol en het prima georganiseerde toernooi.