NieuwsVeerhuys 1

Afscheid Anand Jagdewsing, opvolger staat al klaar bij Veerhuys, dat zich plaatst voor brugwedstrijd

By mei 4, 2024 No Comments

Anand Jagdewsing (tweede van links) geeft zijn team aanwijzingen.
© Foto Jaap van der Pijll

Veerhuys plaatste zich door een 9-4 zege op Volendam voor de brugwedstrijd, die toegang kan geven om de play-offs om het kampioenschap.

Bron: NHD – Gideon Smit

Dat betekent een verlenging van het seizoen voor Anand Jagdewsing. Hij kondigde deze week zijn afscheid aan. Niet alleen van Veerhuys, maar de 60-jarige trainer/coach neemt afscheid van alle voetbalactiviteiten, zowel langs het veld in de buitenlucht als op de vloer van de sporthal.

Eigenlijk had Jagdewsing al besloten dat Hollandia zijn laatste klus zou zijn, maar de lokroep van oude liefde Veerhuys, waar hij zijn carrière als coach startte, bleek te sterk. ,,Ik deed dit puur om de club te helpen.”

De club heeft inmiddels een opvolger in huis. Dat is Khalid Elbaz, hij vertrok gedurende het seizoen bij BE’79.

Veerhuys viert een feestje na een doelpunt tegen Volendam.
© Foto Jaap van der Pijll

Na de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie kondigde ook Stefan Dol zijn afscheid aan. Dol gaat een paar treetjes omlaag en verdedigt volgend jaar de kleuren van VVS’46. ,,Die club heeft wilde plannen, ze willen naar de eredivisie. Daar is het mij niet om te doen, ik vraag me ook af of dat realistisch is. Met Jeroen Kossen en Niels Vriend zijn ze in ieder geval ambitieus in het aantrekken van spelers. Maar er is een tweede kind op komst, ik ben vaak al laat thuis. Ik wil – en die mogelijkheid krijg ik bij VVS ook – af en toe een wedstrijd kunnen laten schieten en we trainen niet. Bovendien vind ik veldvoetbal bij VVS te leuk, en zijn de zondagse speeldagen in de eredivisie niet fijn.”

Stefan Dol (rechts) in duel met Nabil Akaazoun van Volendam © Foto Jaap van der Pijll

Hij gaat het zaalvoetbal in de top van Nederland wel missen. ,,Dit is mijn achtste seizoen eredivisie en heb het hier echt naar mijn zin.”

Dol was ongewild hoofdrolspeler in een vervelend incident met Daan Appel, die hij in een duel met zijn hand in het oog raakte op weg naar de 4-3 vlak voor de rust. ,,Ik ken Daan al heel lang en ik vind het heel vervelend want hij is vorig jaar geopereerd aan zijn oog. Dit was natuurlijk niet de bedoeling.”

In een aantrekkelijke eerste helft nam Veerhuys tegen Volendam tot drie keer toe een voorsprong. In de wedstrijd was zelfs ruimte voor een rainbow flick – waarbij Jorg Ooievaar de bal over zichzelf heen liftte – maar verzuimde Storm van der Laan het voorbereidende werk met een doelpunt af te ronden.

Jesse Koeman (rechts) in actie met Robin Kwakman.
© Foto Jaap van der Pijll

Appel – met inmiddels blauw oog – keerde in de tweede helft niet terug op de vloer. Volendam-coach Hjalmar Hoekema werd halverwege de tweede helft van de bank gezonden met twee gele kaarten. Hoekema wond zich op over de milde straf (geel) die Jorge Ooievaar kreeg na een charge op Sam Schokker.

Het leidde af van een schitterend zaalvoetbalspektakel waarin de kansen over en weer in een rap tempo opvolgden en het publiek fraaie goals te zien kreeg. Het inzetten van een meevoetballende keeper leverde Volendam niet het gewenste resultaat op: Veerhuys vergrootte de marge alleen maar.

Veerhuys-Volendam 9-4. 5. Van der Laan 1-0, 8. Koeman 2-0, 11. D. Kwakman 2-1, 12. R. Kwakman 2-2, 13. Dol 3-2, 19. D. Kwakman 3-3, 20. Dol 4-3, 29. Ooievaar 5-3, 32. Koeman 6-3, 36. Akaazoun 6-4, 37. Albert 7-4, 38. Albert 8-4, 39. Albert 9-4.