Veerhuys A1Veerhuys A2

A2 en A1 RECLAME voor zaalvoetbal (6-5)

By februari 9, 2017 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

8-2-2017.

Veerhuys A1 en A2 de koplopers in de topklasse troffen elkaar voor de derde maal  dit seizoen in de Vredehof. Er was veel publiek op afgekomen en de mensen zagen een wedstrijd waar alles in zat. Hoogte punten, blunders, roulatie, corners en stiftballen. Kortom voor de liefhebbers van elk wat wils. De eerdere twee onderlinge  duels waren in een gelijkspel en een overwinning voor de A1 geĆ«indigd. Ditmaal won de A2 nipt. (6-5)

Veerhuys A2 begon met een sterk viertal vanaf het begin press te zetten. De eerste kans was echter voor de A1, maar keeper Stan voorkwam een goal. De A1 begon niet sterk. Vooral Nasir was zoekende waardoor er systeem foutjes ontstonden. Ook Arie leek niet al te scherp. Het resultaat was een snelle 0-2 voor Veerhuys A2. (goals Moussa en Jorg), deze laatste uit corner 1 met voor beweging van links. Toen de A1 ging wisselen ging het beter spelen, maar de A2 was de betere in de eerste helft. Bij een 1-3 stand met nog 1 minuut op de klok was de focus bij de A2 even weg. Veerhuys A1 profiteerde direct middels twee goals waardoor de ruststand 3-3 werd.

In de tweede helft was de A1 de bovenliggende partij. Bij een stand van 4-4 konden zij uitlopen, de kans werd echter niet benut en uit de counter volgde de 4-5. De mooiste goal was van A2 speler Justin Baas die vanaf het eigen strafschop gebied de bal over het hele veld lobte over keeper Levie Rood heen. Eerder was de keeper al op dezelfde manier (omdat hij ver voor de goal stond) getest door Jorg en Lars (lob op de lat).  

Bij de stand 4-6 leek de wedstrijd gelopen maar het venijn  zat wederom in de staart. Mukhi scoorde zijn derde van de avond via een tien meter trap (5-6). Daarna raakte de scheids het spoor bijster. Eerst gaf hij een stippellijn bal tegen de A1 vanwege terugspelen op de keeper. Omdat dit helemaal niet was gebeurd trok hij de beslissing na protest terecht in. Er volgden niet lang daarna twee gele kaarten en elke overtreding werd direct met een p beslist. Dat zijn niet de Fifa regels, maar de teams hadden het er maar mee te doen. Volgens de regels volgt na elke zesde overtreding die als p wordt genoteerd dan een 10 meter trap. Ook deze regel werd foutief gehanteerd. De tijdwaarnemer die geen blaam trof had het er maar druk mee.

En inderdaad kreeg tegen het slot de A1 nog een 10 meter trap. Mukhi stond klaar voor het fluitsignaal, maar de leidsman besloot de pingel te annuleren vanwege van de 4 seconden regeling. Achteraf vertelde de scheids dat hij de overtreding verkeerd had beoordeeld en het zo goed maakte. Tja het kon allemaal, de gele kaart bleef echter wel staan. Gelukkig hielden alle spelers het hoofd wel koel in deze onderlinge topwedstrijd die dus zeer spannend eindigde in een 5-6 overwinning voor Veerhuys A2.

De vereniging kan meer dan trots zijn op twee top teams in de topklasse met zulk een  hoog  niveau. Vreemd genoeg is er geen enkele speler voor Oranje onder 19 nog uitgenodigd door Zeist. Maar misschien veranderd dat nog als er eens iemand komt kijken verder dan Amsterdam. Het talrijke publiek heeft in ieder geval meer dan genoten van dit spannende duel.

Goals: A1: Mukhi 3x, Tim en Dave beiden 1x

Goals A2: Moussa 3x , Jorg, Justin en Mike allen 1x.

Foto’s: FrankFotograafBrussel  Voor alle foto’s https://www.facebook.com/fotograaf.ldl
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”251″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]